Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΚατάθλιψη: Νέα μελέτη αμφισβητεί τα σύγχρονα αντικαταθλιπτικά χάπια

Κατάθλιψη: Νέα μελέτη αμφισβητεί τα σύγχρονα αντικαταθλιπτικά χάπια

Μια νέα μελέτη έθεσε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των σύγχρονων αντικαταθλιπτικών χαπιών, διαπιστώνοντας ότι δεν λειτουργούν καλύτερα από τα εικονικά φάρμακα για τους περισσότερους ανθρώπους.


Η μελέτη, εξέτασε 522 ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη και διαπίστωσε ότι μόνο το ένα τρίτο από αυτούς είδαν τα συμπτώματά τους να βελτιώνονται μετά τη λήψη αντικαταθλιπτικών για οκτώ εβδομάδες. Τα δύο τρίτα των ασθενών είδαν τα συμπτώματά τους να βελτιώνονται μετά τη λήψη εικονικού φαρμάκου.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης είπε ότι τα ευρήματα θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα αντικαταθλιπτικά. «Για την πλειοψηφία των ασθενών, τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι αποτελεσματικά», είπε.
Τα ευρήματα δεν πρέπει να θεωρηθούν ως λόγος για να σταματήσετε τη λήψη αντικαταθλιπτικών, καθώς μπορεί να είναι σωτήρια για μερικούς ανθρώπους. Αλλά είπε ότι τα ευρήματα θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τον τρόπο που τα συνταγογραφούμε και τα χρησιμοποιούμε.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα αντικαταθλιπτικά», είπε. «Πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στη συνταγογράφηση τους».

Η μελέτη έχει επαινεθεί από ορισμένους ειδικούς ως ένα σημαντικό βήμα για την επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την κατάθλιψη. Αλλά άλλοι το επέκριναν, λέγοντας ότι είναι πολύ μικρό για να είναι οριστικό και ότι δεν λαμβάνει υπόψη τους διαφορετικούς τύπους αντικαταθλιπτικών.

Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να εργάζεται, να μελετά, να τρώει, να κοιμάται και να απολαμβάνει τη ζωή.

Ενώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες για την κατάθλιψη, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής, δεν είναι ακόμα σαφές ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι, για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Εάν σκέφτεστε να πάρετε αντικαταθλιπτικά ή εάν τα παίρνετε ήδη, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας για τους κινδύνους και τα οφέλη. Αυτή η νέα μελέτη δεν θα πρέπει να θεωρείται ως λόγος για να σταματήσετε τη λήψη αντικαταθλιπτικών, αλλά είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τους κινδύνους και τα οφέλη όλων των θεραπευτικών επιλογών.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ