Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini11 συνήθειες των ανθρώπων με κρυφή κατάθλιψη

11 συνήθειες των ανθρώπων με κρυφή κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική ασθένεια που συχνά παρεξηγείται. Δεν είναι απλώς ένα αίσθημα πένθους ή θλίψης. Είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να έχει βαθιές επιπτώσεις στη ζωή ενός ατόμου.


Τα άτομα με κρυφή κατάθλιψη φαίνεται συχνά να λειτουργούν κανονικά. Μπορεί να έχουν μια καλή δουλειά, μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και πολλούς φίλους. Αλλά στο εσωτερικό, αγωνίζονται.

Εδώ είναι 11 συνήθειες των ατόμων με κρυφή κατάθλιψη:

1. Απομονώνονται.

Τα άτομα με κατάθλιψη συχνά αποσύρονται από τις κοινωνικές δραστηριότητες και απομονώνονται. Αυτός μπορεί να είναι ένας τρόπος να προστατευθούν από το να πληγωθούν ή να απορριφθούν από τους άλλους.

2. Κοιμούνται πολύ.

Τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να κοιμούνται περισσότερο από το συνηθισμένο. Αυτός είναι συχνά ένας τρόπος να ξεφύγουν από τον πόνο και το κενό που νιώθουν μέσα τους.

3. Έχουν αρνητικές σκέψεις.

Οι καταθλιπτικοί άνθρωποι έχουν συχνά αρνητικές και σκοτεινές σκέψεις. Μπορεί να σκέφτονται τον θάνατο ή την αυτοκτονία.

4. Κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Πολλοί άνθρωποι με κατάθλιψη στρέφονται στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά για να μουδιάσουν τον πόνο τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό και να επιδεινώσει την κατάθλιψη.

5. Έχουν διατροφικές διαταραχές.

Η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές διαταραχές όπως η ανορεξία ή η βουλιμία. Τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να χρησιμοποιούν το φαγητό ως τρόπο παρηγοριάς.

6. Είναι θυμωμένοι.

Τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να φαίνονται θυμωμένα ή ευερέθιστα. Αυτό είναι συχνά αποτέλεσμα του πόνου και της απογοήτευσης που νιώθουν.

7. Έχουν σωματικές παθήσεις.

Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει σωματικά προβλήματα όπως πονοκεφάλους, στομαχόπονους και κόπωση.

8. Δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν.

Η κατάθλιψη μπορεί να δυσκολέψει την εστίαση και τη λήψη αποφάσεων. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τη λειτουργία στη δουλειά ή στο σχολείο.

9. Είναι ξεχασιάρηδες.

Τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να δυσκολεύονται να θυμηθούν πράγματα. Αυτό οφείλεται συχνά στις αρνητικές σκέψεις που τρέχουν συνεχώς στο μυαλό τους.

10. Είναι πάντα κουρασμένοι.

Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει κόπωση και να δυσκολέψει το να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τη λειτουργία στην καθημερινή ζωή.

11. Δεν ενδιαφέρονται για πράγματα που απολάμβαναν παλιά.

Η κατάθλιψη μπορεί να δυσκολέψει την ευχαρίστηση σε δραστηριότητες που κάποτε ήταν ευχάριστες. Αυτό μπορεί να κάνει τη ζωή να φαίνεται άσκοπη και να δυσκολεύει την εύρεση κινήτρων για οτιδήποτε.

Αν δείτε ένα άτομο με αυτά τα χαρακτηριστικά, ίσως παλεύει κρυφά με την κατάθλιψη. Αν νοιάζεστε γι αυτό, βρείτε εναν τρόπο να το κάνετε να σας εμπιστευτεί και να σας ανοιχτεί χωρίς όμως να το τρομάξετε, για να το βοηθήσετε. Μπορεί να μην το δείχνουν, άλλα έχουν μεγάλη ανάγκη από κάποιον που ενδιαφέρετε γι’ αυτά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ