Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΈχετε κατάθλιψη ή απλά είστε δυστυχισμένοι; - ποια είναι η διαφορά;

Έχετε κατάθλιψη ή απλά είστε δυστυχισμένοι; – ποια είναι η διαφορά;

Ξέρεις τη διαφορά μεταξύ κατάθλιψης ή της απλής δυστυχίας; Πραγματικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν τη διαφορά.


Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λυπημένοι κάποιες περιόδους. Όλοι κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή θα βιώσουν θλίψη. Η θλίψη είναι μια φυσική αντίδραση σε κάτι οδυνηρό που έχει συμβεί. Η κατάθλιψη είναι πιο ακραία. Είναι μια κλινική ασθένεια που έχει πολύ περισσότερα συμπτώματα από τη θλίψη και μπορεί, αν δεν αντιμετωπιστεί, να οδηγήσει σε αυτοκτονία.

Η βασική διαφορά μεταξύ δυστυχίας και κατάθλιψης είναι ότι ένα άτομο που βιώνει θλίψη μπορεί να σας πει τι είναι αυτό που προκαλεί τη δυστυχία του, ενώ ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη δεν μπορεί απαραίτητα να το κάνει. Οι άνθρωποι που πάσχουν από δυστυχία γνωρίζουν ότι τα συναισθήματά τους θα αρχίσουν να θεραπεύονται σε μια χρονική περίοδο. Ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη συνήθως επιδεινώνεται και δεν βλέπει ένα τέλος στην κατάσταση.

Η κατάθλιψη μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες, μήνες ή χρόνια. Δεν είναι κάτι από το οποίο ένα άτομο μπορεί απλώς να «βγει», όποτε επιθυμεί. Απλά δεν είναι δυνατόν. Τα συναισθήματα είναι έντονα.

Εάν ένα άτομο έχει απώλεια ενδιαφέροντος για τη ζωή στις καθημερινές του δραστηριότητες, την εργασία, τη σχέση ή την κοινωνικοποίηση για περισσότερο από δύο έως τρεις εβδομάδες και η διάθεσή του είναι εκτός χαρακτήρα, τότε μια επίσκεψη στο γιατρό θα ήταν σωστή.

Μερικά από τα κύρια συμπτώματα της κατάθλιψης είναι:
1. Κόπωση / λήθαργος ή ανικανότητα για ύπνο (αϋπνία)
2. Απώλεια ενδιαφέροντος για κοινωνικές δραστηριότητες και σεξουαλικές σχέσεις
3. Σκέψεις για θάνατο ή/και την αυτοκτονία
4. Έλλειψη αυτοεκτίμησης και ενοχή
5. Σημαντικές αλλαγές βάρους
6. Έλλειψη εστίασης

Εάν έχετε οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας. 

Να προσέχεις τον εαυτό σου. Είσαι το πιο ξεχωριστό άτομο στον πλανήτη. Δεν υπάρχει κανείς άλλος έστω και εξ αποστάσεως σαν εσένα που να έχει τα ταλέντα, τις ικανότητες ή τις ικανότητές σου. Απλά δεν μπορείς να αντικατασταθείς και έχεις σημαντικά πράγματα να κάνεις με τη ζωή σου. Το μόνο άτομο που μπορείς να ελέγξεις είναι ο εαυτός σου, οπότε φρόντισε πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου. Όλοι και όλα τα άλλα είναι εκτός ελέγχου. Άρχισε να κάνεις αυτά τα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Ξέρεις ποια είναι.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ