Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕνας τσιγκούνης στην τσέπη, είναι τσιγκούνης και στην ψυχή

Ενας τσιγκούνης στην τσέπη, είναι τσιγκούνης και στην ψυχή

Η αληθινή γενναιοδωρία δεν είναι μόνο να δίνεις χρήματα ή υλικά πράγματα. Έχει να κάνει επίσης με το να δίνεις τον εαυτό σου – τον ​​χρόνο σου, την ενέργειά σου, τη συμπόνια σου, την κατανόησή σου. Έχει να κάνει με το να είσαι εκεί για κάποιον όταν σε χρειάζεται, ακόμα κι αν είναι άβολο για σένα.


Ένας τσιγκούνης είναι κάποιος που προσπαθεί πάντα να έχει την καλύτερη προσφορά, τη μεγαλύτερη έκπτωση, το μέγιστο για τα χρήματά του. Ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτά που έχουν και πάντα αναζητούν τρόπους να πάρουν περισσότερα με λιγότερα.

Ένας τσιγκούνης είναι επίσης κάποιος που δεν είναι γενναιόδωρος με το χρόνο του, την ενέργειά του και τα συναισθήματά του. Ποτέ δεν είναι αληθινά παρόντες τη στιγμή γιατί πάντα σκέφτονται τι μπορούν να βγάλουν από την κατάσταση.

Ένας τσιγκούνης είναι κάποιος που παίρνει πάντα και δεν δίνει ποτέ. Ποτέ δεν είναι πραγματικά ικανοποιημένοι γιατί πάντα αναζητούν τρόπους να πάρουν περισσότερα με λιγότερα.

Ένας τσιγκούνης είναι επίσης κάποιος που προσπαθεί πάντα να ελέγξει την κατάσταση και τους ανθρώπους γύρω του. Ποτέ δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένοι επειδή ανησυχούν πάντα για το τι κάνουν οι άλλοι ή τι θα μπορούσαν να κάνουν στο μέλλον.

Ένας τσιγκούνης είναι κάποιος που δεν είναι ποτέ πραγματικά ικανοποιημένος με αυτά που έχει. Πάντα ψάχνουν τρόπους να πάρουν περισσότερα με λιγότερα.

Αν προσπαθείς πάντα να έχεις την καλύτερη προσφορά, τη μεγαλύτερη έκπτωση, το μέγιστο για τα χρήματά σου, είσαι τσιγκούνης. Αν δεν είσαι ποτέ αληθινά παρών τη στιγμή επειδή σκέφτεσαι συνέχεια τι μπορείς να βγάλεις από την κατάσταση, είσαι τσιγκούνης. Αν πάντα παίρνεις και δεν δίνεις ποτέ, είσαι τσιγκούνης.

Εάν θέλετε να είστε πραγματικά γενναιόδωροι, πρέπει να δώσετε από τον εαυτό σας – τον ​​χρόνο σας, την ενέργειά σας, τη συμπόνια σας, την κατανόησή σας. Πρέπει να είστε εκεί για κάποιον όταν σας χρειάζεται, ακόμα κι αν είναι άβολο για εσάς.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ