Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕφηβική κατάθλιψη: Τα σημάδια και η τρομακτική αλήθεια

Εφηβική κατάθλιψη: Τα σημάδια και η τρομακτική αλήθεια

Η εφηβική κατάθλιψη έρχεται σε δύο μορφές. Μπορεί να είναι ένα απλό επεισόδιο εξαιτίας ενός χωρισμού. Ή, μπορεί να είναι μία συνεχή, βαριά κατάθλιψη που μπορεί και καταστρέφει ζωές. Υπάρχουν πολλά πράγματα που εσείς, ως γονέας, μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το παιδί σας μακριά από αυτήν την κατάσταση. Η κατάθλιψη των εφήβων είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον σωστό τρόπο.


Ποια είναι τα σημάδια;

Η γνώση ορισμένων από τα σημάδια της κατάθλιψης είναι απαραίτητη. Όλοι οι γονείς πρέπει να προσέχουν αυτές τις συνθήκες.

-> Απομακρύνονται από τα πράγματα που τους άρεσε να κάνουν.
-> Δεν τρώνε καλά. Επίσης ενώ μπορεί να τρώνε κανονικά, μπορεί να χάσουν βάρος. Ή, μπορεί να μην τρώνε καθόλου.
-> Δεν κοιμούνται καλά. Το να ξυπνάνε κουρασμένοι δεν είναι φυσιολογικό.
-> Απομακρύνονται από φίλους και κοινωνικές καταστάσεις. Αυτό είναι ένα βασικό σημάδι της κατάθλιψης των εφήβων. Οι έφηβοι είναι κοινωνικά πλάσματα και χρειάζονται συνεχή αλληλεπίδραση. Εάν δεν το κάνουν, μπορεί να είναι καταθλιπτικοί.
-> Οι μαύρες μέρες έχουν διάρκεια. Ενώ όλοι αισθάνονται άσχημα μερικές φορές, οι έφηβοι με κατάθλιψη αισθάνονται άσχημα σχεδόν πάντα. Πρέπει να τους τους βοηθήσετε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η κατάθλιψη των εφήβων που είναι σοβαρή μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετα προβλήματα. Οι έφηβοι που είναι καταθλιπτικοί είναι πιο πιθανό να κάνουν ναρκωτικά ή να πίνουν αλκοόλ. Οι έφηβοι σε αυτή την κατάσταση είναι λιγότερο πιθανό να τα πάνε καλά στο σχολείο. Μπορεί να κλειστούν τόσο πολύ στον εαυτό τους ώστε να αρρωστήσουν ή να προσπαθήσουν να βλάψουν τον εαυτό τους.

Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα για την κατάθλιψη των εφήβων είναι το πόσο καλά μπορούν να το κρύψουν. Πολλοί έφηβοι θα αντιμετωπίσουν περιόδους κατάθλιψης, αλλά εκείνοι που έχουν σοβαρό πρόβλημα θα το κρύψουν καλά από εσάς. Εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι έχουν πρόβλημα πριν είναι πολύ αργά. Είναι μέρος της ανατροφής των παιδιών να καταλαβαίνουμε όταν έχουν πρόβλημα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ