Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς να χτίσετε αυτοπεποίθηση

Πώς να χτίσετε αυτοπεποίθηση

Απελευθερώστε τον εαυτό σας – Βγείτε έξω και κάντε ό, τι σας αρέσει! – Πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που πήγατε να κάνετε μια βόλτα ανάμεσα στα πεύκα, κάτι που αγαπήσατε ως παιδί; Πόσος καιρός έχει περάσει από όταν περπατήσατε χέρι-χέρι με τον φίλο σας στο αρτοποιείο και πετάξατε ένα νόμισμα για να αποφασίσετε τι να αγοράσετε; Αυτά μπορεί να φαίνονται πολύ απλά πράγματα, αλλά αυτά τα απλά πράγματα έχουν τη δύναμη να προσθέσουν να χτίσουν μεγάλη εμπιστοσύνη και εκπλήρωση. Η ζωή αν δείτε είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή. Αυτό που γίνεται λίγο πολύ περίπλοκο όμως είναι να παραμείνουμε απλοί. Έτσι δεν είναι; Ακριβώς όπως μικρές σταγόνες νερού κάνουν τον πανίσχυρο ωκεανό, τα μικρά πράγματα που σας αρέσει να κάνετε έχουν την ικανότητα να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Όταν ο Θεός σας έφτιαξε, έβαλε μια επιθυμία στην καρδιά σας και σας έδωσε την ικανότητα να την επιτύχετε. Ωστόσο, στη διαδικασία του να μεγαλώνεις, ξέχασες ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός σου, τι είναι αυτό που σου άρεσει να κάνεις. Συμβαίνει με πολλούς ανθρώπους αλλά είναι πολύ απασχολημένοι με τις καθημερινές τους ευθύνες που τους είναι αδύνατο να αφιερώσουν ακόμη και 10 λεπτά για να σκεφτούν τη ζωή τους, την κατεύθυνσή τους, τα όνειρα και τους στόχους τους. Είναι καθήκον μας να καθαρίσουμε το χάος που μας εμποδίζει να ακούσουμε στην καρδιά μας. Οι συνομιλίες με την καρδιά σας θα πρέπει να γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να βρείτε χρόνο για να κάνετε αυτό που σας αρέσει.


Πρέπει να ανακαλύψεις ανθρώπους με τους οποίους απολαμβάνεις να είσαι μαζί. Είναι σίγουρα οι άνθρωποι της συχνότητάς σας και η ροή ενέργειας μεταξύ εσάς και αυτών είναι φυσική. Η ζωή γίνεται εύκολη όταν είσαι ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονται λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο σκέψης με εσένα και είναι πιο εύκολο να σχετιστείς μαζί τους. Φαίνεται να σας καταλαβαίνουν και αντίστροφα, δημιουργώντας έτσι συνθήκες για υγιείς συνομιλίες. Μια καλή συζήτηση είναι μια πολύ υγιής άσκηση και μια σημαντική ανάγκη του μυαλού μας. Όλοι θέλουμε οι ιδέες μας να ακουστούν και να εκτιμηθούν.

Θέστε εφικτούς στόχους και προσπαθήστε! – Το ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα μόνο βήμα. Η ιδέα είναι να ξεκινήσουμε με ένα μικρό μόνο βήμα που μπορεί στη συνέχεια να εξελιχθεί περαιτέρω σε γιγαντιαία βήματα. Μάθετε να κάνετε τη δουλειά στο χέρι αντί να κατακλύζετε τον εαυτό σας κοιτάζοντας το σύνολο μιας εργασίας που μοιάζει με μαμούθ. Ο μόνος τρόπος για να κάνετε κάτι είναι να ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ! Ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η πρόοδος, η εστίαση πρέπει να είναι στην επιτυχή ολοκλήρωση μιας εργασίας, παρόλο που είναι μια μικρή εργασία. Μια σειρά από μεγάλες ανολοκλήρωτες εργασίες είναι ένας σίγουρος τρόπος για κατάθλιψη. Χωρίστε μια μεγάλη εργασία σε μια λίστα μικρών εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν. Σημειώστε στη λίστα σας κάθε εργασία που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μια ολοκληρωμένη εργασία ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι δίνει μια αίσθηση επίτευξης που ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας και μας εξοπλίζει με περισσότερη ενέργεια για να δοκιμάσουμε μια μεγαλύτερη εργασία.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ