Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑκράτεια: Μια θεραπεύσιμη ασθένεια - Τρόποι θεραπείας

Ακράτεια: Μια θεραπεύσιμη ασθένεια – Τρόποι θεραπείας

Η ακράτεια δεν επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους. Eίναι ένα ενοχλητικό και εκνευριστικό πρόβλημα που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση ένα άτομο είτε στο σπίτι είτε έξω. Οι ανεπιθύμητες διαρροές μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους να απομονωθούν στα σπίτια τους με το φόβο της αμηχανίας. Τα άτομα με ακράτεια μπορεί να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικές διαταραχές στα παιδιά.


Οι γυναίκες που είχαν πολύδυμες εγκυμοσύνες μπορεί να εμφανίσουν ακράτεια. Οι αθλητές που τρέχουν μπορεί επίσης να αναπτύξουν σημάδια ακράτειας επειδή είναι επιρρεπείς στο να έχουν ευαίσθητη ουροδόχο κύστη. Αν και αυτά τα σημάδια μπορεί να φαίνονται δύσκολο να αντιμετωπιστούν, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε αυτό το πρόβλημα.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πάρετε μια ιατρική διάγνωση. Ο γιατρός θα σας κάνει μια εξέταση για να μάθετε τι είναι λάθος με την ουροδόχο κύστη σας και προκαλεί την έλλειψη ελέγχου. Ο γιατρός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει αν χρειάζεστε φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση. Είναι σημαντικό να μάθετε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και να συζητήσετε τις επιλογές σας σε σχέση με τη χειρουργική επέμβαση. Μπορείτε να ζητήσετε από το γιατρό σας περισσότερες λεπτομέρειες και θα σας το εξηγήσει.

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να βελτιώσετε τη δύναμη της κύστεώς σας και την ικανότητα να συγκρατούν τα ούρα. Με την εξάσκηση των ασκήσεων Kegel θα ενισχύσετε το πυελικό έδαφος και τα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης στο σώμα σας. Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν ακράτεια ανέφεραν ότι έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης μόνο κάνοντας αυτές τις ασκήσεις. Εάν δεν έχετε σημάδια ακράτειας, μπορείτε να εξασκηθείτε σε ασκήσεις Kegel για να αποτρέψετε την εμφάνιση. Επίσης, κάντε τις ασκήσεις εάν αισθάνεστε ότι τα σημάδια της ακράτειας επανέρχονται.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να λάβουν φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να βελτιώσουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης τους. Αυτό λειτουργεί καλά με τους νεότερους ασθενείς και εκείνους που έχουν λίγα ή καθόλου άλλα προβλήματα υγείας. Μπορείτε να μάθετε εάν έχετε τη δυνατότητα να τη λάβετε εάν ρωτήσετε το γιατρό σας. Ποτέ μην διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό από αμηχανία καθώς βλέπουν τέτοια πράγματα σε τακτική βάση.

Εάν μπορείτε να σταματήσετε να πίνετε υγρά μετά τις 6 μ.μ., ενδέχεται να εμφανίσετε λιγότερες διαρροές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν σκοπεύετε να βγείτε κάπου για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν πρέπει να πίνετε πολύ νερό πριν φύγετε από το σπίτι. Εάν μένετε στο σπίτι, δεν πρέπει να διστάσετε να πιείτε νερό γιατί θα το χρειαστείτε. Είναι σημαντικό να διατηρείτε την πρόσληψη υγρών μέχρι τη συνιστώμενη ποσότητα των 2 λίτρων την ημέρα. Η μείωση της πρόσληψης υγρών μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει τα συμπτώματα ακράτειας και θα ενθαρρύνει τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

Μπορείτε να φορέσετε ειδική επένδυση εάν χρειαστεί. Τα προϊόντα και τα μαξιλάρια ακράτειας μπορούν να αγοραστούν σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Μπορείτε να φοράτε σερβιέτες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ειδικά όταν αισθάνεστε ότι είστε επιρρεπείς σε διαρροές είτε βρίσκεστε στον δημόσιο χώρο είτε στο σπίτι.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, ενδέχεται να είστε σε θέση να ελέγξετε την ακράτεια όταν υπάρχουν τα σημεία και τα συμπτώματα. Θυμηθείτε ότι είναι σημαντικό να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτά τα μέτρα ελέγχου για να αποφύγετε την ακράτεια.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ