Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΟι πιο πρόσφατες μέθοδοι βοήθειας διακοπής καπνίσματος

Οι πιο πρόσφατες μέθοδοι βοήθειας διακοπής καπνίσματος

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κόψετε το κάπνισμα από την καθημερινότητα σας. Από συνηθισμένες μεθόδους έως εναλλακτικά φάρμακα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σταματήσετε το κάπνισμα. Παρ ‘όλα αυτά, ακόμη και οι καλύτεροι τρόποι διακοπής του καπνίσματος είναι άκαρπες εάν δεν είστε έτοιμοι να το διακόψετε. Μόλις καταλάβετε ότι η διακοπή του καπνίσματος θα σας βοηθήσει, θα σε καλό δρόμο προς πιο υγιεινό και ενεργητικό τρόπο ζωής.


Τρόποι διακοπής του καπνίσματος

Ένα από τα νεότερα βοηθήματα διακοπής καπνίσματος είναι η θεραπεία λέιζερ. Η βοήθεια διακοπής του καπνίσματος με λέιζερ περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας δέσμης φωτός σε μια επιλογή ενεργειακών σημείων στο σώμα. Το λέιζερ προκαλεί την απόρριψη ενδορφινών στο σώμα, που βοηθάει στο να μειώθουν οι πόθοι νικοτίνης του ασθενούς. Η θεραπεία είναι συγκριτικά φθηνή όταν πρόκειται για θεραπείες με λέιζερ, αλλά κοστίζει λίγο περισσότερο από εναλλακτικές μεθόδους διακοπής του καπνίσματος. Οι θεραπείες συνήθως κοστίζουν περίπου εκατό δολάρια τη συνάντηση. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς βρίσκουν αποτελεσματικές θεραπείες με λέιζερ μετά από μία ή δύο συνεδρίες.

Όπως η θεραπεία διακοπής καπνίσματος με λέιζερ, ο βελονισμός είναι ένα άλλο φυσικό βοήθημα υποστήριξης καπνίσματος. Αν και υπάρχουν μελέτες που έχουν διεξαχθεί που έχουν διαπιστώσει ότι ο βελονισμός είναι μια αναποτελεσματική προσέγγιση διακοπής του καπνίσματος, πολλοί λένε ότι βοηθήθηκαν από τις θεραπείες. Εάν είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε αυτό το φυσικό βοήθημα διακοπής του καπνίσματος, μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το πάθος για τσιγάρο. Οι θεραπείες βελονισμού περιλαμβάνουν τοποθέτηση βελόνων σε προκαθορισμένα σημεία πίεσης στο σώμα. Αυτό ολοκληρώνεται από έναν εκπαιδευμένο βελονιστή που ξέρει πού απαιτείται το ερέθισμα για να μειώσει αποτελεσματικά τους πόθους ενός καπνιστή.

Ένα εναλλακτικό προτιμώμενο μέσο διακοπής του καπνίσματος είναι η ύπνωση. Η ύπνωση είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος μείωσης των πόθων για κάπνισμα. Είναι τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματικό με άλλα βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος, όπως το έμπλαστρο ή το κόμμι νικοτίνης. Ωστόσο, το 10 έως 25% όλων των ατόμων δεν είναι σε θέση να υπνωτιστούν, οπότε αυτή η μέθοδος μπορεί να μην ισχύει για εσάς. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ύπνωσης, ο θεράπωνας θέτει τον ασθενή σε ονειρική κατάσταση και τον συμβουλεύει να μην καπνίζει. Ο θεραπευτής μπορεί να επαναλάβει ορισμένες φράσεις που μιλάνε για την ανθυγιεινή φύση του καπνίσματος και μπορεί να δώσει ορισμένες ενδείξεις που βοηθούν τον ασθενή να αποφύγει ή να αντιμετωπίσει τους πόθους του.

Εκτός από τις εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους διακοπής του καπνίσματος, υπάρχουν επίσης μια ποικιλία από βίντεο και ομάδες βοήθειας για άνδρες και γυναίκες που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Αντί να τα κάνετε όλα μόνοι σας, ίσως μπορέσετε να αποκτήσετε κάποια χρήσιμη υποστήριξη και καθοδήγηση από τους άλλους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αποτυχίες και ακόμη και επιτυχίες. Έχοντας άλλα άτομα γύρω σας που βρίσκονται στην ίδια μάχη για να σταματήσουν το κάπνισμα μπορεί να είναι ενθαρρυντικό και αποτελεσματικό.

Είναι στο χέρι σας να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες προς όφελο σας. Καλή τύχη και μια υγιή ζωή χωρίς καπνό!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ