Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑποτρέψτε τον καρκίνο του δέρματος ενώ απολαμβάνετε έξω τον ήλιο

Αποτρέψτε τον καρκίνο του δέρματος ενώ απολαμβάνετε έξω τον ήλιο

Εδώ είναι μια λαμπρή ιδέα: Υπάρχει ένας ωραίος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.


Το πρόβλημα

Μέσω του έργου μη κερδοσκοπικών οργανισμών, όπως το The Skin Cancer Foundation, η σύνδεση μεταξύ της έκθεσης στον ήλιο και των αυξημένων κινδύνων καρκίνου του δέρματος έχει αποδειχθεί ξεκάθαρα.

«Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, λίγοι άνθρωποι γνώριζαν για τους κινδύνους της υπερβολικής, σωρευτικής έκθεσης στον ήλιο», λέει ο Perry Robins, M.D., πρόεδρος και ιδρυτής του The Skin Cancer Foundation. «Ενώ η σύνδεση μεταξύ της έκθεσης στον ήλιο και του καρκίνου του δέρματος είναι ευρέως γνωστή σήμερα, οι στατιστικές δείχνουν ότι η συχνότητα του καρκίνου του δέρματος συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Περισσότερο από το 90 τοις εκατό των καρκίνων του δέρματος προκαλούνται από τον ήλιο. Σε εθνικό επίπεδο, υπάρχουν περισσότερες νέες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος κάθε χρόνο από τη συνδυασμένη επίπτωση του καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και του παχέος εντέρου».

Μερικές Λύσεις

Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτού του αυξανόμενου κινδύνου για την υγεία, το The Skin Cancer Foundation διεξάγει εκτεταμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και επανεξετάζει τακτικά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία τους από την έκθεση στον ήλιο. Περισσότερα από 300 προϊόντα στις Η.Π.Α. και περισσότερα από 70 προϊόντα στο εξωτερικό έχουν βραβευτεί με τη Σφραγίδα Σύστασης του Ιδρύματος.

Τα υφάσματα της μάρκας Sunbrella είναι ένα από τα πιο πρόσφατα προϊόντα που έλαβαν τη Σφραγίδα της Σύστασης. Τα υφάσματα Sunbrella χρησιμοποιούνται για τέντες, ομπρέλες αγοράς και άλλες μορφές σκιάς σε καταστρώματα, αίθρια και δίπλα στην πισίνα. Θα βρείτε επίσης το Sunbrella που χρησιμοποιείται συχνά σε σκάφη ως μπιμίνι, καλύμματα και τέντες θαλάσσης. Αναζητώντας σκιά μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. είναι μία από τις βασικές συστάσεις για την αντηλιακή προστασία του The Skin Cancer Foundation.

Προκειμένου να λάβουν τη σφραγίδα του Ιδρύματος, τα υφάσματα Sunbrella υποβλήθηκαν σε εκτεταμένες δοκιμές και πληρούσαν τα πρότυπα του Ιδρύματος για τον Καρκίνο του Δέρματος για τον Παράγοντα Προστασίας Υπεριώδους ακτινοβολίας (UPF). Το UPF είναι ένα μέτρο της ποσότητας υπεριώδους φωτός που διέρχεται από το ύφασμα.

«Οι καταναλωτές έχουν επιλέξει εδώ και καιρό τέντες, ομπρέλες αγοράς και καλύμματα σκαφών από υφάσματα Sunbrella λόγω της αντηλιακής προστασίας που παρέχουν», δήλωσε ο Χάρι Γκόμπλ, διευθυντής μάρκετινγκ της Glen Raven Custom Fabrics, η οποία κατασκευάζει υφάσματα Sunbrella. «Με τη Σφραγίδα Σύστασης του Ιδρύματος, οι καταναλωτές έχουν πλέον διαβεβαιωθεί ότι ένας ανεξάρτητος οργανισμός έχει επαληθεύσει το επίπεδο αντηλιακής προστασίας που παρέχεται από προϊόντα που χρησιμοποιούν τα υφάσματα μας».

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ