Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΒιταμίνη Ε για ομορφότερο δέρμα

Βιταμίνη Ε για ομορφότερο δέρμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι αρκετά επιζήμια για το δέρμα μας. Ωστόσο, μελέτες έχουν πρόσφατα διαπιστώσει ότι η ηλιακή βλάβη μπορεί να μειωθεί και να αποφευχθεί με τη χρήση αντιοξειδωτικών. Τι είναι τα αντιοξειδωτικά; Τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που ουσιαστικά επιβραδύνουν τη διαδικασία οξείδωσης. Παρακάτω, θα εξετάσουμε ένα δημοφιλές αντιοξειδωτικό γνωστό ως βιταμίνη Ε και πώς μπορεί να αποτρέψει / μειώσει τη βλάβη από τις ακτίνες UV.


Η βιταμίνη E είναι βασικό συστατικό σε πολλές από τις κρέμες που οι καταναλωτές ψωνίζουν σήμερα. Αλλά γιατί η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται τόσο συχνά; Απλό, λόγω των θαυματουργών ιδιοτήτων της.

Οι ερευνητές εξέτασαν δύο ομάδες ανθρώπων μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και αυτοί που αθλούνταν με μια κρέμα που περιείχε βιταμίνη Ε έδειξαν μειωμένα σημάδια φλεγμονής. Όταν μια συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος έχει φλεγμονή, συνήθως υποδηλώνει βλάβη των κυττάρων του δέρματος. Δεδομένου ότι η βιταμίνη Ε είναι σε θέση να προστατεύσει το δέρμα από βλάβες του ήλιου, μπορεί να διατηρήσει την εμφάνιση του δέρματός σας για πολλά χρόνια.

Αν και η βιταμίνη Ε έχει ένα καλό μερίδιο δυνατοτήτων, έχει και τους περιορισμούς της. Δεδομένου ότι οι καταναλωτές δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις δυνατότητες βιταμίνης E, πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με ορισμένα από τα προϊόντα τους που περιέχουν βιταμίνη E. Δυστυχώς, αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να γίνουν σκεπτικοί σχετικά με τις δυνατότητες βιταμίνης E.

Συμπερασματικά η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του όμορφου δέρματος. Η βιταμίνη προστατεύει το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες  του ήλιου και επιβραδύνει την έναρξη της γήρανσης. Εάν δεν σας αρέσει η ιδέα της εφαρμογής βιταμίνης Ε με κρέμα στο δέρμα σας, έχετε πάντα την επιλογή λήψης δισκίων. Τα δισκία βιταμίνης Ε επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα με τη βιταμίνη Ε που περιέχεται μέσα σε μια λοσιόν. Ωστόσο φροντίστε να μιλήσετε με έναν γιατρό πριν αρχίσετε να παίρνετε βιταμίνη Ε.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ