Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑπήγανος: ένα φάρμακο/βότανο για αιώνες

Απήγανος: ένα φάρμακο/βότανο για αιώνες

Ο Απήγανος έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως φαρμακευτικό βότανο και τώρα κερδίζει την προσοχή για τα πιθανά οφέλη του για την υγεία. Εγγενές στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, ο Απήγανος είναι ένα ανθοφόρο φυτό γνωστό για την ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή και να προάγει την επούλωση του δέρματος, μεταξύ άλλων χρήσεων.


Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πολυσακχαριτών, ο Απήγανος έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παθήσεων που κυμαίνονται από ψωρίαση έως ασθένειες των αρθρώσεων και μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος. Έρευνες δείχνουν ότι το φυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για πολλές παθήσεις λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών και αντιισταμινικών ιδιοτήτων του.

Τα κύρια χημικά συστατικά που υπάρχουν στο φυτό Απήγανος είναι η ευγενόλη, η κερσετίνη και η υπερίνη, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επιδεικνύουν αποτελεσματικότητα στην ανακούφιση από πόνους στις αρθρώσεις και τους μυς που σχετίζονται με ρευματικές παθήσεις. Επιπλέον, ο Απήγανος χρησιμοποιείται συνήθως για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, την καταπολέμηση λοιμώξεων και δρα ως τοπικό αναλγητικό για τσιμπήματα εντόμων, κοψίματα και φουσκάλες.

Όταν λαμβάνεται από το στόμα, ο Απήγανος μπορεί να είναι ένα πεπτικό βοήθημα και να προσφέρει ανακούφιση από την εντερική δυσφορία. Σε πρόσφατες κλινικές μελέτες, το Apiganos έχει βρεθεί ότι αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης, μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, πιστεύεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αγγειακών σπασμών και της υπέρτασης.

Όταν λαμβάνεται ως προληπτικό μέτρο ή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία υπαρχουσών παθήσεων, το Απήγανο μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη διατήρηση της καλής υγείας. Ο Απήγανος διατίθεται σε διάφορες μορφές που κυμαίνονται από πούδρα μέχρι μαλακά τζελ και κάψουλες, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για ενσωμάτωση τόσο στις καθημερινές ρουτίνες ευεξίας όσο και σε θεραπείες υγείας ή περιποίησης δέρματος. Άτομα με γνωστές αλλεργίες ή ευαισθησίες θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν καταναλώσουν τον Απήγανο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ