Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜελέτη: τα παιδιά μπορεί να ακολουθήσουν στην ζωή τους αυτά που συνηθίζουν...

Μελέτη: τα παιδιά μπορεί να ακολουθήσουν στην ζωή τους αυτά που συνηθίζουν να εφαρμόζουν οι μητέρες τους στις σχέσεις τους

Πρόσφατα, μια μελέτη που διεξήχθη από μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδωσε στοιχεία ότι τα παιδιά μπορεί να ακολουθούν στη ζωή τους τα ίδια πρότυπα σχέσεων που τείνουν να εφαρμόζουν οι μητέρες τους. Η μελέτη διεξήχθη σε μια περίοδο πέντε ετών, όπου οι ερευνητές παρακολούθησαν τη δυναμική των σχέσεων περισσότερων από 2.000 μητέρων και παιδιών καθώς μεγάλωναν.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που παρείχαν περισσότερη υποστήριξη εστιασμένη στο συναίσθημα, όπως η ακρόαση και η κατανόηση, στα παιδιά τους συχνά έβλεπαν τα παιδιά τους να υιοθετούν το ίδιο μοτίβο ενθάρρυνσης της ενσυναίσθησης στις σχέσεις που θα δημιουργήσουν στο μέλλον. Η ομάδα διαπίστωσε ότι η ίδια συμπεριφορά δεν ήταν τόσο διαδεδομένη σε εκείνες με μητέρες που εφάρμοσαν πιο επικεντρωμένη στους κανόνες γονική μέριμνα, όπως το να δίνουν διαλέξεις και να είναι αυταρχικά, που σημαίνει ότι τα παιδιά τείνουν να ακολουθούν και να αντιγράφουν αυτό που είχαν εκτεθεί στην πρώιμη ζωή τους με τη μητέρα τους. .

Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να είναι χρήσιμα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς προσεγγίζουν τις μεθόδους ανατροφής τους. Παρέχοντας πιο συναισθηματικά καθοδηγούμενες προσεγγίσεις στην ανατροφή των παιδιών, όπως η ακρόαση και η κατανόηση, τα παιδιά θα μπορούσαν ενδεχομένως να μάθουν υπευθυνότητα, εμπιστοσύνη και ενσυναίσθηση για τις μελλοντικές τους σχέσεις. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η γονική μέριμνα που εστιάζεται στους κανόνες δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, αλλά η εύρεση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ των δύο μπορεί να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στη μελλοντική ανάπτυξη των παιδιών. Συνολικά, η μελέτη παρέχει στοιχεία ότι τα παιδιά είναι πιθανό να ακολουθήσουν τα βήματα των μητέρων τους όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τις σχέσεις.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ