Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠοια είναι τα σημάδια ότι πρόκειται για εθισμό;

Ποια είναι τα σημάδια ότι πρόκειται για εθισμό;

Οι εθισμοί έρχονται σε πολλές μορφές. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα σημάδια των εθισμών προκειμένου να αναζητήσουμε βοήθεια πριν το πρόβλημα γίνει μεγάλο.


Μερικοί διαφορετικοί τύποι εθισμών είναι:
Εθισμός στην καφεΐνη, εθισμός στη νικοτίνη, εθισμός στα ναρκωτικά, εθισμοί στο αλκοόλ και εθισμοί στα τυχερά παιχνίδια.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα των εθισμών για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε έναν εθισμό πριν γίνει σοβαρός. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συμπτώματα, μερικά ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του εθισμού και άλλα είναι ειδικά για την ηλικία και το φύλο. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα:

Ανεξέλεγκτη λαχτάρα και επιθυμίες

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι γενικό σε όλους τους τύπους εθισμών. Για παράδειγμα: λαχτάρα για φαγητό/ποτό, πόθος για τζόγο

Κούραση

Πολλές φορές οι εθισμοί θα οδηγήσουν τόσο σε σωματική όσο και σε πνευματική κόπωση, καθώς το σώμα σας θα εργάζεται συχνά με την πάροδο του χρόνου και δεν θα ξεκουράζεται σωστά.

Ιδεοληπτικές σκέψεις

Δεν μπορείς να βγάλεις μια σκέψη από το μυαλό σου και αρχίζει να επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι;

Αλλαγή στη συμπεριφορά

Υποψιάζεστε ότι η συμπεριφορά σας έχει αλλάξει; Είστε πιο κυκλοθυμικοί ή φοβάστε εύκολα;

Υπερκινητικότητα

Φαίνεται να είστε υπερβολικά δραστήριοι, αλλά να μην κάνετε πολλά; Μήπως τρελαίνεστε περισσότερο από το συνηθισμένο; Έχετε πρόβλημα να καθίσετε ακίνητοι για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά σημάδια που μπορούν να υποδείξουν την ανάπτυξη ή την ένδειξη ενός ήδη υπάρχοντος εθισμού. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια θα συνιστούσα να αναζητήσετε περαιτέρω πληροφορίες είτε από ιατρό είτε από επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Να είστε σοβαροί με την υγεία και το σώμα σας. Σας δόθηκε μόνο μία ευκαιρία με αυτό!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ