Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠλιγούρι βρώμης: Τα έξι οφέλη της κατανάλωσης και 4 τρόποι να το...

Πλιγούρι βρώμης: Τα έξι οφέλη της κατανάλωσης και 4 τρόποι να το κάνετε πιο νόστιμο!

Το να τρώτε ένα μπολ βρώμης κάθε πρωί είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τα έξι οφέλη της κατανάλωσης πλιγούρι βρώμης και τρόπους για να το κάνετε νόστιμο.


Πρώτα απ ‘όλα, το πλιγούρι βρώμης που συζητείται εδώ δεν είναι το στιγμιαίο είδος που έρχεται σε διαφορετικές γεύσεις – αυτές είναι γεμάτες ζάχαρη. Το πραγματικό υλικό είναι οι απλές νιφάδες βρώμης από την Quaker Oats ή άλλη παρόμοια μάρκα.

Τα οφέλη του πλιγούρι οφείλονται στο γεγονός ότι είναι φτιαγμένο από βρώμη και η βρώμη είναι μια καλή πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία:

1. Οι ιδιότητες των αδιάλυτων φυτικών ινών που καταπολεμούν τον καρκίνο οφείλονται στο γεγονός ότι προσβάλλουν ορισμένα χολικά οξέα, μειώνοντας την τοξικότητά τους.

2. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μπορεί να μειώσουν την LDL χοληστερόλη χωρίς να μειώσουν την HDL χοληστερόλη. Η LDL είναι κακή. Η HDL είναι καλή.

3. Οι διαλυτές φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη του αμύλου. Αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για τους διαβητικούς επειδή, όταν επιβραδύνεις την πέψη του αμύλου, αποφεύγεις τις απότομες αυξήσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου που συνήθως συμβαίνουν μετά από ένα γεύμα.

4. Έχει βρεθεί ότι όσοι τρώνε περισσότερη βρώμη έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις, μια ασθένεια που είναι σήμερα ευρέως διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

5. Τα φυτοχημικά της βρώμης μπορεί επίσης να έχουν ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου.

6. Η βρώμη είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Η βρώμη είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης.

Η διαφορά μεταξύ αδιάλυτων και διαλυτών φυτικών ινών, εκτός από τις τροφές από τις οποίες προέρχονται, είναι αυτό που κάνουν στο σώμα σας.

Ο κύριος ρόλος των αδιάλυτων φυτικών ινών είναι ότι κάνει τα κόπρανα βαρύτερα και επιταχύνει το πέρασμά τους από το έντερο, ανακουφίζοντας τη δυσκοιλιότητα. Οι διαλυτές φυτικές ίνες διασπώνται καθώς περνούν από την πεπτική οδό, σχηματίζοντας ένα τζελ που παγιδεύει ορισμένες ουσίες που σχετίζονται με την υψηλή χοληστερόλη, μειώνοντας έτσι την απορρόφηση της χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος.

Το πλιγούρι βρώμης έχει μια αρκετά ήπια γεύση που δυσκολεύει τον μέσο άνθρωπο να το καταναλώνει κάθε πρωί. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε πιο νόστιμο.

1. Φτιάξτε το πλιγούρι με γάλα αντί για νερό. Αυτό θα προσθέσει επίσης ασβέστιο και περισσότερη πρωτεΐνη.

2. Προσθέστε στέβια σε σκόνη στο πλιγούρι. Θα γλυκάνει φυσικά τη γεύση χωρίς να προσθέσει ζάχαρη.

3. Προσθέστε την αγαπημένη σας σκόνη πρωτεΐνης με γεύση αφού μαγειρευτεί. Αυτό δίνει στο πλιγούρι βρώμης μια αρκετά καλή γεύση και προσθέτει πρωτεΐνη. Συνδυάστε το με τη χρήση γάλακτος και θα έχετε ένα γεύμα πλούσιο σε φυτικές ίνες, ασβέστιο και πρωτεΐνη!

4. Προσθέστε φρούτα όπως βατόμουρα στο πλιγούρι.

Θα πρέπει να στοχεύσετε να τρώτε περίπου 1 μαγειρεμένο φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης κάθε πρωί για βέλτιστα οφέλη για την υγεία. Και παίξτε με τις παραπάνω προτάσεις προετοιμασίας μέχρι να βρείτε μια γεύση που θα ερωτευτείτε.

Η καρδιά και το σώμα σας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ