Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί ξεχνάμε συνεχώς ονόματα; Έξυπνοι τρόποι για να τα θυμόμαστε

Γιατί ξεχνάμε συνεχώς ονόματα; Έξυπνοι τρόποι για να τα θυμόμαστε

Όλοι το έχουμε πάθει. Γνωρίζετε κάποιον νέο, ανταλλάσσετε ευχάριστες απολαύσεις και μετά… κενό. Το όνομά τους έφυγε από το μυαλό σας σε μια στιγμή. Είναι ένα απίστευτα απογοητευτικό συναίσθημα, ειδικά όταν συμβαίνει ξανά και ξανά.


Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Και το πιο σημαντικό, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικές επιστημονικές εξηγήσεις για το γιατί ξεχνάμε τα ονόματα. Το ένα είναι ότι απλά δεν τους δίνουμε αρκετή σημασία όταν τους ακούμε. Ένα άλλο είναι ότι προσπαθούμε να αποθηκεύσουμε ονόματα στη βραχυπρόθεσμη μνήμη μας, κάτι που είναι γνωστό ότι είναι αναξιόπιστο.

Υπάρχουν όμως και μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι θα θυμάστε καλύτερα τα ονόματα στο μέλλον. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα:

1. Επαναλάβετε το όνομα στο άτομο όταν το ακούσετε για πρώτη φορά.

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι σημαντικό να λέτε πραγματικά το όνομα δυνατά όταν συναντάτε κάποιον νέο. Αυτό θα σας βοηθήσει να το στερεώσετε στη μνήμη σας.

2. Χρησιμοποιήστε το όνομα στη συνομιλία.

Αφού πείτε το όνομα του ατόμου μία φορά, προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε μερικές ακόμη φορές στη συνομιλία. Αυτό θα σας βοηθήσει να το κρατήσετε στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας.

3. Συσχετίστε το όνομα με μια οπτική εικόνα.

Όταν ακούτε ένα νέο όνομα, προσπαθήστε να το συσχετίσετε με μια οπτική εικόνα. Αυτό μπορεί να είναι μια διανοητική εικόνα του ίδιου του ατόμου ή κάτι άλλο που σας θυμίζει το όνομά του.

4. Γράψτε το όνομα.

Εάν ανησυχείτε ότι δεν θα θυμάστε ένα όνομα, δοκιμάστε να το γράψετε αμέσως μόλις το ακούσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να το στερεώσετε στη μνήμη σας.

5. Εξάσκηση, πρακτική, πρακτική.

Όσο περισσότερο προσπαθείτε να θυμάστε ονόματα, τόσο καλύτερα θα το καταφέρετε. Έτσι, την επόμενη φορά που θα γνωρίσετε κάποιον νέο, κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να θυμηθείτε το όνομά του. Με την πάροδο του χρόνου, θα γίνεται όλο και πιο εύκολο.

ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, θα είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάστε τα ονόματα των ατόμων που συναντάτε. Απλώς δοκιμάστε τους την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να θυμάστε ένα όνομα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ