Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠως τελειομανία μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη

Πως τελειομανία μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη

Δεν είναι μυστικό ότι η τελειομανία μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή άγχους και άγχους. Εξάλλου, όταν τα στάνταρ σας είναι απίστευτα υψηλά, είναι φυσικό να νιώθετε ότι υπολείπεστε. Αλλά αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι η τελειομανία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατάθλιψη.


Να πώς: Η τελειομανία συχνά έχει τις ρίζες του στον φόβο της αποτυχίας. Και όταν φοβάσαι συνεχώς ότι θα αποτύχεις, είναι θέμα χρόνου να αρχίσεις να νιώθεις απογοητευμένος για τον εαυτό σου. Οι τελειομανείς είναι επίσης συχνά τελειομανείς σχετικά με την ευτυχία τους, πράγμα που σημαίνει ότι κυνηγούν συνεχώς ένα ανέφικτο ιδανικό. Ως αποτέλεσμα, είναι συχνά απογοητευμένοι με τη ζωή τους και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Η τελειομανία μπορεί επίσης να δυσκολέψει την απόλαυση των απλών απολαύσεων της ζωής. Όταν επικεντρώνεσαι στο να προσπαθείς πάντα να είσαι τέλειος, χάνεις τη χαρά να είσαι απλώς ο εαυτός σου. Αντί να απολαμβάνετε τη στιγμή, σκέφτεστε πάντα τι θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα.

Εάν είστε τελειομανής, είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία. Είναι εντάξει να προσπαθείς για την αριστεία, αλλά μην αφήνεις την αναζήτησή σου για τελειότητα να εμποδίζει την ευτυχία σου. Μάθετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας για αυτό που είστε και μην φοβάστε να κάνετε λάθη. Άλλωστε, είναι μέρος αυτού που μας κάνει ανθρώπους.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ