Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήxtesiniΥπέρταση: Τα όφελη που έχει το γιαούρτι

Υπέρταση: Τα όφελη που έχει το γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό που μπορούν να απολαύσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών. Το γιαούρτι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την αρτηριακή σας πίεση.


Η υπέρταση, ή υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι μια κοινή πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια. Το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης υπέρτασης.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Hypertension διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν γιαούρτι τακτικά είχαν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση από εκείνους που δεν έτρωγαν γιαούρτι.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα οφέλη του γιαουρτιού μπορεί να οφείλονται στην περιεκτικότητά του σε κάλιο. Το κάλιο είναι ένα μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Το γιαούρτι είναι επίσης καλή πηγή ασβεστίου. Το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου υπέρτασης.

Αν ψάχνετε για έναν νόστιμο και θρεπτικό τρόπο για να μειώσετε τον κίνδυνο υπέρτασης, το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ