Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤριγλυκερίδια: Έξυπνες κινήσεις που τα κρατούν χαμηλά χωρίς φάρμακα

Τριγλυκερίδια: Έξυπνες κινήσεις που τα κρατούν χαμηλά χωρίς φάρμακα

Μπορεί να έχετε ακούσει τον γιατρό σας να λέει ότι έχετε υψηλά τριγλυκερίδια. Τα τριγλυκερίδια είναι ένας τύπος λίπους που βρίσκεται στο αίμα σας. Όταν τρώτε, το σώμα σας μετατρέπει τις θερμίδες που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει αμέσως σε τριγλυκερίδια. Τα τριγλυκερίδια στη συνέχεια αποθηκεύονται στα λιποκύτταρά σας.


Τα υψηλά τριγλυκερίδια συνδέονται με καρδιακές παθήσεις και άλλες παθήσεις, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα τριγλυκερίδια σας χωρίς φάρμακα.

1. Τρώτε μια υγιεινή διατροφή.

Η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των τριγλυκεριδίων σας. Οι καλές επιλογές περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια και ξηρούς καρπούς. Αποφύγετε τα ζαχαρούχα ποτά, όπως σόδα, χυμούς και αθλητικά ποτά. Και περιορίστε το αλκοόλ σε όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες και ένα την ημέρα για τις γυναίκες.

2. Χάστε βάρος εάν είστε υπέρβαροι.

Εάν είστε υπέρβαροι, η απώλεια μόλις 5% έως 10% του σωματικού σας βάρους μπορεί να μειώσει τα τριγλυκερίδια σας.

3. Ασκηθείτε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Η μέτρια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Τραβήξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Το περπάτημα, η ποδηλασία και το κολύμπι είναι όλες καλές επιλογές. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι στην άσκηση, ξεκινήστε με 10 λεπτά την ημέρα και δουλέψτε έως και 30 λεπτά.

4. Πάρτε συμπληρώματα ιχθυελαίου.

Τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Αλλά προτού αρχίσετε να τα παίρνετε, μιλήστε με το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας πει εάν το ιχθυέλαιο είναι κατάλληλο για εσάς και ποια δόση πρέπει να πάρετε.

5. Μην καπνίζετε.

Το κάπνισμα αυξάνει τα τριγλυκερίδια και τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Εάν καπνίζετε, το κόψιμο είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας.

Η πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά αξίζουν τον κόπο. Μαζί με τη μείωση των τριγλυκεριδίων σας, θα σας βοηθήσουν επίσης να αποφύγετε τις καρδιακές παθήσεις και να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ