Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΗμικρανίες: 5 κινήσεις για άμεση ανακούφιση χωρίς φάρμακα

Ημικρανίες: 5 κινήσεις για άμεση ανακούφιση χωρίς φάρμακα

Όταν χτυπάει ημικρανία, μπορεί να νιώθεις ότι ο κόσμος καταρρέει. Ο πόνος είναι έντονος και μπορεί να συνοδεύεται από μια σειρά από άλλα συμπτώματα, από ναυτία και έμετο έως ευαισθησία στο φως και τον ήχο.


Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε ανακούφιση χωρίς να καταφύγετε σε φάρμακα. Ακολουθούν πέντε κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο της ημικρανίας:

1. Ασκήστε πίεση στους κροτάφους σας.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ανακούφιση από τον πόνο της ημικρανίας είναι η άσκηση πίεσης στους κροτάφους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα δάχτυλά σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρύα κομπρέσα ή θερμαντικό μαξιλάρι.

2. Κάντε μασάζ στον λαιμό και στους ώμους σας.

Η ένταση στον αυχένα και τους ώμους είναι ένα κοινό έναυσμα για τις ημικρανίες. Το μασάζ σε αυτές τις περιοχές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης και του πόνου.

3. Τοποθετήστε μια κρύα κομπρέσα στο μέτωπό σας.

Η εφαρμογή μιας κρύας κομπρέσας στο μέτωπό σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο της ημικρανίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα πάγου, μια παγωμένη συσκευασία τζελ ή ακόμα και ένα κρύο, υγρό πανί.

4. Καθίστε σε ένα σκοτεινό, ήσυχο δωμάτιο.

Η ευαισθησία στο φως και τον ήχο είναι ένα κοινό σύμπτωμα της ημικρανίας. Το να κάθεστε σε ένα σκοτεινό, ήσυχο δωμάτιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων και να προσφέρει κάποια ανακούφιση από τον πόνο.

5. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης.

Η βαθιά αναπνοή, ο διαλογισμός και άλλες τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου της ημικρανίας.

Εάν αντιμετωπίζετε ημικρανία, αυτές οι κινήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ανακούφιση. Θυμηθείτε να πίνετε πολλά υγρά, να ξεκουραστείτε και να αποφύγετε σκανδαλισμούς όπως έντονα φώτα και δυνατούς θορύβους.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ