Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΈρευνα: Η γενειάδα κάνει έναν άντρα πιο σέξι;

Έρευνα: Η γενειάδα κάνει έναν άντρα πιο σέξι;

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα γένια δίνουν στυλ. Αλλά όντως το μούσι κάνει έναν άντρα πιο σέξι;


Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Evolutionary Biology έθεσε ως στόχο να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία πραγματοποίησαν δύο πειράματα για να μετρήσουν πώς η γενειάδα επηρεάζει την ελκυστικότητα των ανδρών για τις γυναίκες.

Για το πρώτο πείραμα, έβαλαν 8.520 γυναίκες από 36 χώρες να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα των ανδρών με διάφορους βαθμούς τριχοφυΐας στο πρόσωπο. Οι άνδρες βαθμολογήθηκαν σε μια κλίμακα από το 0 (καθόλου ελκυστικός) έως το 10 (πολύ ελκυστικός).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα γένια έκαναν τους άνδρες να φαίνονται πιο αρρενωποί, ώριμοι και κυρίαρχοι, αλλά όχι απαραίτητα πιο ελκυστικοί. Στην πραγματικότητα, οι άνδρες με τα πιο βαριά γένια βαθμολογήθηκαν ως οι λιγότερο ελκυστικοί.

Για το δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές έβαλαν 1.453 γυναίκες από τις ίδιες 36 χώρες να βαθμολογήσουν τους ίδιους άνδρες στις φωτογραφίες, αλλά αυτή τη φορά τους ζητήθηκε να τις βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα από το 0 (δεν θα έκαναν σεξ) έως το 10 (θα έκαναν σεξ αμέσως).

Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος ήταν περισσότερο σύμφωνα με αυτό που θα μπορούσαμε να περιμέναμε. Οι άνδρες με γένια βαθμολογήθηκαν ως πιο ελκυστικοί σεξουαλικά από τους ξυρισμένους άνδρες. Και οι άνδρες με τα πιο βαριά γένια βαθμολογήθηκαν ως οι πιο ελκυστικοί σεξουαλικά.

Ορίστε λοιπόν. Τα γένια μπορεί να μην σε κάνουν πιο ελκυστικό, αλλά θα σε κάνουν πιο ελκυστικό σεξουαλικά. Έτσι, αν θέλετε να ανανεώσετε τα “παιχνίδια” σας στην κρεβατοκάμαρα, ίσως είναι καιρός να αφήσετε γένια!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ