Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς το βάρος επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Πώς το βάρος επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας και το βάρος είναι ένα από αυτά. Το να είναι είτε υπέρβαρο είτε λιποβαρές μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα μιας γυναίκας να συλλάβει.


Πως; Λοιπόν, το υπερβολικό βάρος μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS). Το PCOS είναι μια ορμονική διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει την ωορρηξία. Και όταν δεν συμβαίνει ωορρηξία, είναι πιο δύσκολο να μείνετε έγκυος.

Το λιποβαρές μπορεί επίσης να είναι πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το λιποβαρές μπορεί να κάνει το σώμα σας να παράγει λιγότερη ορμόνη οιστρογόνο. Και όπως μόλις αναφέραμε, η έλλειψη οιστρογόνων μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την ωορρηξία.

Η μη ωορρηξία μπορεί προφανώς να κάνει δύσκολο να μείνετε έγκυος. Αλλά ακόμα κι αν έχετε ωορρηξία, το να είστε υπέρβαροι ή λιποβαρείς μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η μεταφορά υπερβολικού βάρους μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας. Και όταν η θερμοκρασία του σώματός σας είναι υψηλότερη από το κανονικό, μπορεί πραγματικά να βλάψει το σπέρμα.

Έτσι, εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, είναι σημαντικό να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Εάν δεν είστε σίγουροι τι είναι ένα υγιές βάρος για εσάς, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν το βάρος σας επηρεάζει τη γονιμότητά σας και, αν ναι, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ