Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τον πάγκο από γρανίτη

Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τον πάγκο από γρανίτη

Ο γρανίτης είναι φυσικό πέτρωμα που αποτελείται από διάφορα συστατικά. Λόγω της σκληρότητάς του, ο γρανίτης χρησιμοποιείται ευρέως ως διακοσμητικό υλικό. Εξαιτίας της ανθεκτικότητάς του στη θερμότητα μπορεί χρησιμοποιείται ως υλικό για την κατασκευή πάγκων κουζίνας. Πώς όμως πρέπει να τον καθαρίζουμε;  Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συμβουλές όσον αφορά τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού και απολύμανσης πάγκων από γρανίτη. Αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν χρειάζεστε ειδικά καθαριστικά για να έχετε αυτούς τους πάγκους λαμπερούς και λείους. Θα σας δείξουμε έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να καθαρίζετε και να απολυμάνετε τους γρανιτένιους πάγκους σας!


Αν και ο γρανίτης είναι μια πολύ σκληρή και λιγότερο πορώδης επιφάνεια από το μάρμαρο, σε ορισμένες περιπτώσεις η δομή του έχει καταστραφεί. Και αυτό γιατί απορροφά εύκολα το λάδι, τη βρωμιά και τους λεκέδες. Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να ελέγξετε την επιφάνεια του πάγκου από γρανίτη αν έχει κάποιο πρόβλημα. 

Για να ελέγξετε εάν οι πόροι του πάγκου από γρανίτη είναι κλειστοί, ρίξτε λίγο νερό στην επιφάνεια του. Εάν μείνει το νερό στην επιφάνεια του πάγκου, έχετε μια ασφαλή σφράγιση από γρανίτη. Ωστόσο, εάν μετά από λίγα λεπτά το νερό έχει εξαφανιστεί, ήρθε η ώρα να σφραγίσετε ξανά την πέτρα.

Καθαρίζοντας τον πάγκο από γρανίτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σκληρά ή λειαντικά καθαριστικά και σφουγγάρια. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε όξινα καθαριστικά όπως ξύδι, λεμόνι, λάιμ ή οποιοδήποτε που περιέχει αμμωνία ή λευκαντικό. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να καταστρέψουν τη δομή του πάγκου σας. Η συχνή χρήση αυτών των χημικών θα θαμπώσει και θα αποδυναμώσει το στεγανωτικό με την πάροδο του χρόνου.

Ορισμένα καθαριστικά επιφανειών γενικής χρήσης αναφέρουν επίσης ότι είναι ασφαλή για γρανίτη. Φυσικά και υπάρχουν τέτοια καθαριστικά αλλά δεν χρειάζεστε κανένα από αυτά για να καθαρίσετε τον γρανιτένιο πάγκο σας! Ας δούμε λοιπόν την εύκολη διαδικασία για τον καθαρισμό του πάγκου από γρανίτη!

Διαδικασία

Βάλτε σε ένα μπολ ήπιο υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Πάρτε μία πετσέτα καθαρή και βυθίστε την μέσα στο μπολ.

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πώς να κάνετε το καθάρισμα του πάγκου. Χρησιμοποιήστε το υγρό πανί για να σκουπίσετε οποιαδήποτε βρωμιά ή ψίχουλα στον πάγκο σας.

Στεγνώστε και γυαλίστε τον πάγκο σας από γρανίτη με ένα πανί από μικροΐνες ή μαλακή πετσέτα για να αποφύγετε το γρατζούνισμα. Στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια του πάγκου σας με ένα απολυμαντικό που περιέχει ισοπροπύλιο. Ξεπλύνετε καλά ξανά με ένα απαλό πανί και ο πάγκος είναι πεντακάθαρος και κυρίως προστατευμένος!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/katharismos-apolymansh-pagkoy-apo-granith/?fbclid=IwAR0TAkGD4zaDxR-DqkC9ibxnucJxsH9cvfzZx85x_GLFZnivIuGWX-LFFQA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ