Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕίναι πιο πιθανό να χωρίσουν τα ζευγάρια που ζουν μαζί πριν από...

Είναι πιο πιθανό να χωρίσουν τα ζευγάρια που ζουν μαζί πριν από το γάμο;

Το ερώτημα εάν τα ζευγάρια που ζουν μαζί πριν από το γάμο έχουν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν συζητείται εδώ και πολλά χρόνια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η συμβίωση πριν από το γάμο είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε τη συμβατότητα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου.


Δεν υπάρχει οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση ενός γάμου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα ζευγάρια που ζουν μαζί πριν από το γάμο μπορεί να είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το National Marriage Project στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που ζούσαν μαζί πριν από το γάμο είχαν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από τα ζευγάρια που δεν ζούσαν μαζί πριν από το γάμο. Η μελέτη διαπίστωσε ότι, μετά τον έλεγχο άλλων παραγόντων, τα ζευγάρια που ζούσαν μαζί πριν από το γάμο είχαν 32% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από τα ζευγάρια που δεν ζούσαν μαζί πριν τον γάμο.

Μια άλλη μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που ζούσαν μαζί πριν τον γάμο είχαν περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από τα ζευγάρια που δεν ζούσαν μαζί πριν από το γάμο. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι, μετά τον έλεγχο άλλων παραγόντων, τα ζευγάρια που ζούσαν μαζί πριν από το γάμο είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν από τα ζευγάρια που δεν ζούσαν μαζί πριν από το γάμο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μελέτες είναι συσχετιστικές και δεν αποδεικνύουν ότι η συμβίωση πριν από το γάμο προκαλεί διαζύγιο. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση ενός γάμου, όπως η ηλικία, η εκπαίδευση και η θρησκευτικότητα.

Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να ζήσετε με τον σύντροφό σας πριν από το γάμο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους. Θα πρέπει να συζητήσετε τα σχέδιά σας με τον σύντροφό σας και να βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη της συμβίωσης πριν από το γάμο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ