Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜη φυσιολογικά συμπτώματα ότι πιθανόν να έχετε φύσημα στην καρδιά

Μη φυσιολογικά συμπτώματα ότι πιθανόν να έχετε φύσημα στην καρδιά

Νιώθετε ποτέ ότι η καρδιά σας χτυπάει; Ή φτερουγίζει στο στήθος; Αυτά ονομάζονται καρδιακοί παλμοί και μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε καρδιακό φύσημα.


Το καρδιακό φύσημα είναι ένας μη φυσιολογικός καρδιακός ήχος που εμφανίζεται όταν η ροή του αίματος στην καρδιά σας είναι ταραχώδης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι βαλβίδες της καρδιάς σας δεν λειτουργούν σωστά ή εάν υπάρχει απόφραξη στην καρδιά σας. Τα καρδιακά φύσημα μπορεί να είναι αβλαβή, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής καρδιακής πάθησης.

Εάν έχετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό:

– Δυσκολία στην αναπνοή
– Πόνος στο στήθος
– Ζάλη
– Κούραση
– Πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους ή τα πόδια σας

Ο γιατρός σας πιθανότατα θα ακούσει την καρδιά σας με ένα στηθοσκόπιο για να δει εάν μπορεί να ακούσει ένα καρδιακό φύσημα. Μπορεί επίσης να παραγγείλουν εξετάσεις, όπως ηχοκαρδιογράφημα, για να έχουν μια πιο λεπτομερή εικόνα της καρδιάς σας.

Εάν έχετε καρδιακό φύσημα, ο γιατρός σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσει την καλύτερη πορεία θεραπείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν απαιτείται θεραπεία. Αλλά εάν το καρδιακό σας φύσημα προκαλείται από μια πιο σοβαρή πάθηση, μπορεί να χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση.

Εάν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε καρδιακό φύσημα, μην περιμένετε να δείτε έναν γιατρό. Όσο πιο γρήγορα διαγνωστείτε, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία και να μπείτε στο δρόμο της ανάρρωσης.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ