Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΚοινές χρήσεις αρωματοθεραπείας

Κοινές χρήσεις αρωματοθεραπείας

Η αρωματοθεραπεία όπως χρησιμοποιείται σήμερα προέρχεται από την Ευρώπη από τις αρχές του 1900. Οι επαγγελματίες της αρωματοθεραπείας πιστεύουν ότι κάθε λάδι έχει μια δόνηση ή νότα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικές θεραπευτικές εφαρμογές.


Αρωματοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαλαρώσετε και να καταπραΰνετε το μυαλό και το σώμα, να ενεργοποιήσετε ή ακόμα και να αφυπνίσετε. Αρωματοθεραπεία που προέρχεται από τη χρήση των αιθέριων ελαίων για να μειώσει συγκεκριμένα συναισθήματα. Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για τις υποστηρικτικές ιδιότητες της υγείας. Τα έντονα αρώματα των αιθέριων ελαίων επηρεάζουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματά σας μέσω της αίσθησης της όσφρησης.

Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο άρωμα, μπορείτε να ενθαρρύνετε μια κατάσταση χαλάρωσης, ρομαντισμού, θεραπείας ή άνεσης. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Αρωματοθεραπεία με λοσιόν, καλλυντικά, αρώματα, αρωματικές ύλες τροφίμων και φαρμακευτικά.

 Τα αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μέσω του μπάνιου, της διάχυσης, του μασάζ ή της συμπίεσης. Κάθε μεμονωμένο άτομο, ύφασμα ή υλικό μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά σε μια συγκεκριμένη προτεινόμενη χρήση.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να αναμιχθούν σε μια κρέμα. Οι συνδυασμοί αιθέριων ελαίων εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα για φροντίδα ομορφιάς ή θεραπεία πληγών ή ερεθισμών. Με τη χρήση διαφορετικών αιθέριων ελαίων, μπορείτε να ελέγξετε τη φύση αυτών των απλών παθήσεων.

Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από φυτά ενώ τα αρωματικά έλαια δημιουργούνται τεχνητά και συχνά περιέχουν συνθετικές χημικές ουσίες.

Τα αιθέρια έλαια λαμβάνονται από τα λουλούδια, τα φύλλα, τους μίσχους, το φλοιό, τη φλούδα ή τις ρίζες ενός φυτού. Η απόδοση του αιθέριου ελαίου διαφέρει από τα μεμονωμένα είδη φυτών που κυμαίνονται στις περισσότερες περιπτώσεις από περίπου 0,2 έως 2,0%. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις διαφορετικά όργανα ενός μόνο φυτού μπορεί να περιέχουν αιθέρια έλαια διαφορετικής χημικής σύνθεσης. Στο τέλος, ακόμη και το μικρότερο μπουκάλι αιθέριου ελαίου μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή λύση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα οφέλη της αρωματοθεραπείας εξαρτώνται από τη μοναδική φύση της ανταπόκρισης του κάθε ατόμου σε ένα αρωματικό ερέθισμα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ