Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς η κινεζική εναλλακτική θεραπεία τροφίμων φέρνει φυσική θεραπεία στο σώμα

Πώς η κινεζική εναλλακτική θεραπεία τροφίμων φέρνει φυσική θεραπεία στο σώμα

Στην προσπάθειά σας να βρείτε πιο φυσικές θεραπευτικές μεθόδους και φυσικά συμπληρώματα για την καλή υγεία, σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε τις αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους των Κινέζων.


Η κινεζική θεραπεία τροφίμων, επίσης γνωστή ως κινεζική διατροφική θεραπεία, χρονολογείται από το 2000 π.Χ., αν και η κατάλληλη τεκμηρίωση σχετικά με τις χρήσεις της βρέθηκε γύρω στο 500 π.Χ. Στην ουσία, η κινεζική θεραπεία τροφίμων περιλαμβάνει τη χρήση ορισμένων τροφίμων για να βοηθήσει στην επούλωση ορισμένων παθήσεων του σώματος ή βοηθά στη διατήρηση υγιών και άλλων σωματικών λειτουργιών. Οι οπαδοί της θεραπείας με τρόφιμα πιστεύουν στην έννοια του γιν και του γιανγκ στα τρόφιμα. Τα τρόφιμα γιν πιστεύεται ότι μειώνουν το μεταβολισμό του σώματος ή μειώνουν τη θερμότητα του σώματος, ενώ τα τρόφιμα γιανγκ λέγεται ότι αυξάνουν τη θερμότητα του σώματος ή αυξάνουν το μεταβολισμό.

Οι Κινέζοι πιστεύουν σε τέσσερις ομάδες τροφίμων, οι οποίες είναι δημητριακά, λαχανικά, φρούτα και κρέατα. Δεν υπάρχει ταξινόμηση για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία θεωρούνται ακατάλληλα για τον άνθρωπο. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι μια ισορροπημένη διατροφή αποτελείται από τους ακόλουθους συνδυασμούς τροφίμων σε καθημερινή βάση: 40 τοις εκατό δημητριακά, 30 έως 40 τοις εκατό λαχανικά, 10 έως 15 τοις εκατό κρέατα και τα υπόλοιπα τρόφιμα θα πρέπει να είναι ξηροί καρποί και φρούτα.

Στην κινεζική θεραπεία τροφίμων, τα τρόφιμα στη συνέχεια ταξινομούνται περαιτέρω με βάση τη γεύση. Οι γεύσεις ορίζονται ως πικάντικες, αλμυρές, πικρές, γλυκές και ξινές. Κάθε γεύση πιστεύεται ότι έχει άμεση επίδραση σε ένα όργανο του σώματος. Όταν καταναλώνεται με μέτρο, ωφελεί το όργανο, αλλά αν καταναλωθεί υπερβολικά, μπορεί να προκαλέσει επιζήμια επίδραση στο όργανο.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι οι Κινέζοι και οι οπαδοί της κινεζικής θεραπείας τροφίμων πιστεύουν πραγματικά ότι είμαστε αυτό που τρώμε.

Ένα απλό παράδειγμα της κινεζικής θεραπείας τροφίμων είναι το φάρμακο για βήχα. Το καντονέζικο φάρμακο για βήχα απαιτούσε κομμάτια βερίκοκου, νεροκάρδαμο και αποξηραμένα gizzards πάπιας. Τα συστατικά μαγειρεύονται αργά για αρκετές ώρες και λίγο χοιρινό μπορεί να προστεθεί για γεύση (αν και δεν μπορείτε να προσθέσετε βόειο κρέας ή κοτόπουλο επειδή και τα δύο μαζί θα ακυρώσουν τα θεραπευτικά αποτελέσματα του νεροκάρδαμου). Το νεροκάρδαμο αφαιρεί την υπερβολική ποσότητα γιανγκ στο σώμα, ενώ τα ζιζάρια πάπιας προστίθενται για να εξισορροπήσουν το γιν γιανγκ της συνταγής. Τα βερίκοκα στοχεύουν τους πνεύμονες.

Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε από την κινεζική θεραπευτική σοφία – μπορεί να εκπλαγείτε πώς ωφελεί την υγεία σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ