Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini2 Εναλλακτικά φάρμακα που λειτούργησαν σε μένα

2 Εναλλακτικά φάρμακα που λειτούργησαν σε μένα

Υπάρχει μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία για τα εναλλακτικά φάρμακα, αλλά μερικά από αυτά δεν αξίζουν. Φυσικά υπάρχει διαφημιστική εκστρατεία και για τα κανονικά φάρμακα. Το γεγονός ότι οι φυσικές θεραπείες σπάνια βλάπτουν τους ανθρώπους όσο τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι ένας λόγος για να τα δοκιμάσετε. Εδώ είναι μερικά εναλλακτικά φάρμακα για τα οποία μπορώ να εγγυηθώ από την εμπειρία μου.


Βαλσαμόχορτο

Όταν έκανα πεζοπορία στον Καναδά, έκοψα το πόδι μου. Το τραύμα ήταν βαθύ. Το Βαλσαμόχορτο (Hypericum perfolatum), έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Πολτοποίησα μερικά φύλλα και τα έδεσα στην τομή, αντικαθιστώντας τα περιστασιακά. Ειλικρινά δεν έχω δει ποτέ μια περικοπή να θεραπεύεται πιο γρήγορα.

Το Βαλσαμόχορτο είναι ένα από τα πιο γνωστά εναλλακτικά φάρμακα. Χρησιμοποιείται ως αντικαταθλιπτικό, με πολυάριθμες μελέτες που δείχνουν την αποτελεσματικότητά του. Χρησιμοποιείται επίσης από μερικούς για προσωρινή ανύψωση της διάθεσης. Αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, αλλά όποτε έχω πιει τσάι από αυτό το φυτό, είχε απαίσια γεύση αλλά κράτησε τη διαθεσή μου σε καλά επίπεδα για 2 ώρες.

Ρίζα βαλεριάνας

Όταν η γυναίκα μου έχει κράμπες και πόνο, τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα από ένα φλιτζάνι τσάι από ρίζα βαλεριάνας. Μπορείτε να πάρετε το τσάι από πολλά καταστήματα. Όμως μην οδηγήσετε αφού πάρετε βαλεριάνα γιατί είναι πολύ ισχυρό χαλαρωτικό.

Στην πραγματικότητα, η ρίζα βαλεριάνας είναι πολύ ισχυρή για μερικούς ανθρώπους. Ένα πιο απαλό βότανο που θα σας χαλαρώσει είναι το χαμομήλι. Μπορείτε να το βρείτε και ως τσάι. Φτιάξτε ένα υπέροχο τσάι με μέλι, λίγο πριν είστε έτοιμοι να πάτε για ύπνο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ