Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΔιαβήτης: Πώς το κρεμμύδι μειώνει το σάκχαρο του αίματος

Διαβήτης: Πώς το κρεμμύδι μειώνει το σάκχαρο του αίματος

Το κρεμμύδι είναι ένα κοινό λαχανικό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της οικογένειας Allium, η οποία περιλαμβάνει επίσης σκόρδο, ασκαλώνια, πράσα και σχοινόπρασο. Το κρεμμύδι είναι μια καλή πηγή χρωμίου, το οποίο είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


Το χρώμιο βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε πολλά τρόφιμα, αλλά είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένο στα κρεμμύδια. Στην πραγματικότητα, μόνο ένα μικρό κρεμμύδι περιέχει περισσότερο χρώμιο από αυτό που βρίσκεται σε μια ολόκληρη φέτα ψωμί σίτου. Το χρώμιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του υποδοχέα ινσουλίνης και βοηθά το σώμα να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες.

Μια διατροφή που είναι πλούσια σε χρώμιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Σε μια μελέτη, άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έλαβαν συμπληρώματα χρωμίου για οκτώ εβδομάδες είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα νηστείας από εκείνους που δεν έλαβαν τα συμπληρώματα.

Σε μια άλλη μελέτη, άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έλαβαν μια ημερήσια δόση χρωμίου για τρεις μήνες είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα νηστείας και επίπεδα A1C (ένα μέτρο μακροπρόθεσμου ελέγχου του σακχάρου στο αίμα) από εκείνους που δεν έλαβαν χρώμιο.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους το κρεμμύδι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Πρώτον, το κρεμμύδι περιέχει χρώμιο, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Δεύτερον, το κρεμμύδι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση.

Τέλος, το κρεμμύδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σακχάρου στο αίμα. Ο συνδυασμός αυτών των τριών παραγόντων κάνει το κρεμμύδι μια εξαιρετική τροφή για άτομα με διαβήτη.

Εάν έχετε διαβήτη, μιλήστε με το γιατρό σας πριν προσθέσετε το κρεμμύδι στη διατροφή σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον καλύτερο τρόπο για να εντάξετε το κρεμμύδι στο πρόγραμμα γευμάτων σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ