Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠώς το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και τη...

Πώς το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και τη φλεγμονή του εντέρου

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πράσινο τσάι είναι υγιεινό. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και έχει συνδεθεί με τα πάντα, από τη βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου έως την απώλεια λίπους.


Αλλά ξέρατε ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και στη φλεγμονή του εντέρου;

Σωστά, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη διαχείριση του διαβήτη και των φλεγμονωδών ασθενειών του εντέρου όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Πώς το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μειώνει το σάκχαρο στο αίμα;

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού περιέχει μια ένωση που ονομάζεται γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG). Αυτή η ένωση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε μελέτες σε ζώα.

Επιπλέον, το EGCG έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή του εντέρου. Σε μια μελέτη, το EGCG βρέθηκε να μειώνει την παραγωγή φλεγμονωδών κυτοκινών στα ανθρώπινα κύτταρα του εντέρου.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή η φλεγμονή είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόσο για τον διαβήτη όσο και για τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

Έτσι, αν ψάχνετε για έναν φυσικό τρόπο για να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα και τη φλεγμονή του εντέρου, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ