Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΓιατί η γάτα σου σε κοιτάζει τόσο επίμονα;

Γιατί η γάτα σου σε κοιτάζει τόσο επίμονα;

Οι γάτες είναι περίεργα πλάσματα με ιδιόρρυθμες συμπεριφορές που σίγουρα δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Ακόμα κι όταν σε κοιτάζει επίμονα, δεν μπορείς να καταλάβεις ποτέ τι είναι αυτό που θέλει. Πεινάει; Θέλει νερό; Θέλει να παίξει ή μήπως θέλει να σου πάρει τη ζωή; Κανείς δεν ξέρει! Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν ορισμένοι λόγοι που η γάτα σου σε κοιτάζει έτσι, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν τους πιστεύω…Νομίζω πως απλά μας παίρνουν τα μέτρα, αλλά ας τους δώσουμε μια ευκαιρία να μας εξηγήσουν.


Από την λεκτική επικοινωνία όπως νιαούρισμα ή χουρχούρισμα μέχρι τη μη λεκτική επικοινωνία όπως τα έντονα βλέμματα και το τρίψιμο, η γάτα σου επικοινωνεί μαζί σου με πολλούς τρόπους. Κάθε γάτα μεταδίδει ένα διαφορετικό μήνυμα ανάλογα με τη γλώσσα του σώματός της. Θα τα εξετάσουμε όλα αυτά, ώστε να μπορείς εύκολα να προσδιορίσεις το νόημα πίσω από το έντονο και επίμονο βλέμμα της γάτας σου.

 

Γιατί η γάτα δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια της;

 

Σου φαίνεται πως η γάτα σου μπορεί να περάσει ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ανοιγοκλείσει τα μάτια της; Δεν είναι η ιδέα σου! Όσο κρίπι κι αν σου φαίνεται, μπορεί να το κάνει. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μάτια της γάτας σου έχουν τρία βλέφαρα.

Το τρίτο βλέφαρο της γάτας ονομάζεται νηκτική μεμβράνη. Προστατεύει το μάτι και μετακινείται συχνά κατά μήκος του βολβού του ματιού για να αφαιρέσει τα υπολείμματα και να παρέχει υγρασία. Αυτό δεν μπορείς να το δεις να συμβαίνει, επομένως μπορεί να σου φαίνεται πως η γάτα σου απλά δεν ανοιγοκλείνει τα μάτια της, ενώ στην πραγματικότητα κάνει κάτι άλλο. Η νηκτική μεμβράνη κάνει πάντα τη δουλειά της!

Η γλώσσα του σώματος μιας γάτας

Υπάρχουν τρεις τομείς που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την αποκρυπτογράφηση της γλώσσας του σώματος της γάτας σου: τα αυτιά, την ουρά και τη στάση του σώματος.

Χαρούμενη γλώσσα του σώματος: Μια χαρούμενη γάτα θα έχει χαλαρή στάση. Η ουρά μπορεί να κινείται αργά από τη μία πλευρά στην άλλη και τα αυτιά της μπορεί να είναι στραμμένα προς τα πάνω. Η γάτα σου μπορεί να γουργουρίζει, να ανοιγοκλείνει τα μάτια της αργά ή να τρίβεται πάνω σου. Οι κόρες των ματιών της γάτας σου θα είναι σταθερές και όχι διεσταλμένες και μπορεί να σε κοιτάζει και επίμονα.

Ταραγμένη ή φοβισμένη γλώσσα του σώματος : Μια θυμωμένη γάτα θα δείξει μια ταραγμένη στάση και ένα έντονο βλέμμα. Η ουρά της θα κουνιέται μπρος-πίσω γρήγορα, οι κόρες της θα διαστέλλονται και τα αυτιά της θα είναι στραμμένα στο πλάι ή θα καρφώνονται πίσω.

Γιατί η γάτα μου με κοιτάει επίμονα

Pexels – Γιατί η γάτα μου με κοιτάει επίμονα;

 

«Γιατί η γάτα μου με κοιτάει επίμονα;»

Το έντονο βλέμμα της γάτας σου μπορεί να σημαίνει τα εξής πράγματα:

Πείνα: Εάν η γάτα σου πεινάει, μπορεί να σε κοιτάξει επίμονα προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή σου για λίγο φαγητό. 

Σημάδια στοργής: Όταν ο αιλουροειδές φίλος σου σε κοιτάζει επίμονα, τότε ίσως χρειάζεται λίγη στοργή και αγάπη.

Το γουργούρισμα και το ζύμωμα μίας επιφάνειας ενώ σε κοιτάζει είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι γάτες δείχνουν την αγάπη τους για εμάς. 

Περιέργεια: Οι γάτες είναι πολύ περίεργες και κοιτάζουν τα αντικείμενα που τις ενδιαφέρουν για να πάρουν μια αίσθηση για το τι συμβαίνει. Αυτό μπορεί να είσαι εσύ ή κάτι που υπάρχει έξω από το παράθυρο.

Η οπτική επαφή, λοιπόν, είναι ένας τρόπος με τον οποίο η γάτα σου θέλει να σου πει κάτι κι όχι να σου επιτεθεί. Οπότε αφού ξεκαθαρίσαμε γιατί σε κοιτάει επίμονα το γατί σου, τώρα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια!

 

Tags : pets

Κατερίνα Ταλιαδούρου 22 December 2022

Πηγή: https://ipop.gr/pets/giati-i-gata-soy-se-koitazei-toso-epimo/?fbclid=IwAR197BwT-6cjAbehDkYXylsjO48Paed3Vhfvn0Ho-g2xqD0fi8CqggwqzmM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ