Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί είναι καλό οι άνδρες να ουρούν καθιστοί;

Γιατί είναι καλό οι άνδρες να ουρούν καθιστοί;

Η ούρηση ενώ κάθεστε είναι μια υποτιμημένη πρακτική που συχνά παραβλέπεται ως τρόπος βελτίωσης της υγείας του ουροποιητικού στους άνδρες. Για αιώνες, η πρακτική της ούρησης σε καθιστή θέση έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλούς πολιτισμούς του κόσμου. Στα δυτικά, οι άνδρες διδάσκονται κυρίως να ουρούν ενώ στέκονται, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι άνδρες πρέπει να σκέφτονται να κάθονται όταν χρησιμοποιούν την τουαλέτα.


Ένα από τα πιο συνηθισμένα επιχειρήματα για τους άνδρες που ουρούν σε καθιστή θέση είναι η βελτίωση της υγιεινής. Το κάθισμα αυξάνει την ακρίβεια της ροής των ούρων, με αποτέλεσμα λιγότερο πιτσίλισμα πίσω και μειωμένη έκθεση σε αερομεταφερόμενα σταγονίδια. Τα ούρα που αφήνονται στο πάτωμα, γύρω από το κομό και στα ρούχα του χρήστη μπορούν να προσφέρουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για μικρόβια και βακτήρια, επομένως το να κάθεστε βοηθά στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Το δεύτερο όφελος από το να κάθεστε ενώ ουρείτε είναι η μείωση του κινδύνου ουρολοιμώξεων (UTI). Όταν ένας άντρας στέκεται όρθιος για να ουρήσει, το ρεύμα είναι πιο πιθανό να μετακινήσει τα βακτήρια προς τα πάνω, αυξάνοντας τις πιθανότητες μόλυνσης. Αντίθετα, όταν οι άντρες κάθονται για να κατουρήσουν, το ρέμα συνήθως πέφτει μακριά από την ουρήθρα (τον ουρήθρα), μειώνοντας την πιθανότητα εισόδου στην ουρήθρα. Αυτό βοηθά στη μείωση τόσο της συχνότητας όσο και της σοβαρότητας των ουρολοιμώξεων στους άνδρες.

Το κάθισμα βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου ή των λίθων στον ουροποιητικό πόρο, μια κατάσταση όπου σχηματίζονται πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα. Τα ούρα που κινούνται πιο γρήγορα όταν οι άνδρες ουρούν όρθιοι μπορεί να προκαλέσουν την τραχύτητα του ουροποιητικού συστήματος, ιδιαίτερα για τους άνδρες με προϋπάρχουσες πέτρες στα νεφρά. Το κάθισμα επιτρέπει στα ούρα να ρέουν σταθερά, κάτι που χρησιμοποιεί μια πιο ήπια προσέγγιση, αποτρέποντας το σχηματισμό λίθων ή την επιδείνωση.

Τέλος, για τους άνδρες που έχουν προσβληθεί από προβλήματα προστάτη, το να κάθονται ενώ ουρούν θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, όπως οι άλφα-αναστολείς, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ενός διευρυμένου προστάτη (καλοήθης υπερπλασία του προστάτη).

Συμπερασματικά, η ούρηση σε καθιστή θέση προσφέρει στους άνδρες πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγιεινής, του μειωμένου κινδύνου μόλυνσης και των λίθων στο ουροποιητικό και βελτιωμένη αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Οι άνδρες όλων των ηλικιών θα πρέπει να σκέφτονται να κάθονται όταν χρησιμοποιούν την τουαλέτα για την καλύτερη δυνατή υγεία του ουροποιητικού.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ