Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί το φιλί κάνει καλό – Τα 7 οφέλη του φιλιού

Γιατί το φιλί κάνει καλό – Τα 7 οφέλη του φιλιού

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το φιλί που ξεπερνούν τα σωματικά. Στην πραγματικότητα, το φιλί μπορεί να είναι καλό για την υγεία σας, τις σχέσεις σας, ακόμη και την καριέρα σας. Εδώ είναι επτά λόγοι για τους οποίους το φιλί είναι καλό για εσάς:


1. Το φιλί ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Όταν φιλάτε κάποιον, ανταλλάσσετε σάλιο, το οποίο περιέχει αντισώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της μόλυνσης. Μάλιστα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που φιλούσαν τους συντρόφους τους περισσότερες από εννέα φορές την ημέρα είχαν λιγότερες ημέρες ασθενείας από εκείνους που φιλούσαν λιγότερο συχνά.

2. Το φιλί μπορεί να ανακουφίσει το άγχος

Το φιλί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους απελευθερώνοντας ωκυτοκίνη, την «ορμόνη της αγκαλιάς». Η ωκυτοκίνη σχετίζεται με συναισθήματα ευτυχίας, αγάπης και δεσμού και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους.

3. Το φιλί μπορεί να κάψει θερμίδες

Ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να κάψει έως και δύο θερμίδες ανά λεπτό. Έτσι, αν θέλετε να χάσετε βάρος, το φιλί μπορεί να είναι μια καλή προπόνηση για εσάς.

4. Το φιλί μπορεί να βελτιώσει τη στοματική σας υγεία

Το φιλί μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το στόμα σας υγιές διεγείροντας την παραγωγή σάλιου. Το σάλιο βοηθά στον καθαρισμό των δοντιών και των ούλων σας και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τερηδόνας και ασθένειας των ούλων.

5. Το φιλί μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση

Το φιλί μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό σας ρυθμό. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που φιλούσαν τους συντρόφους τους για 30 δευτερόλεπτα είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακούς παλμούς από εκείνους που δεν φιλούσαν τους συντρόφους τους.

6. Το φιλί μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι

Το φιλί μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και υγιές. Η πράξη του φιλιού διεγείρει τη ροή του αίματος στο πρόσωπό σας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων.

7. Το φιλί μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία

Μια μελέτη σε 1.000 ανθρώπους διαπίστωσε ότι όσοι φιλούσαν τους συντρόφους τους πριν πάνε στη δουλειά είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν επιτυχία στην καριέρα τους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το φιλί βοήθησε τους ανθρώπους να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κίνητρο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ