Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤα 7 οφέλη του αρακά για την υγεία

Τα 7 οφέλη του αρακά για την υγεία

Ο αρακάς δεν είναι μόνο μια νόστιμη και ευέλικτη προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά συνοδεύεται επίσης από μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Εδώ είναι 7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αρχίσετε να τρώτε περισσότερο αρακά:


1. Αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης

Ο αρακάς είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, παρέχοντας περίπου 9 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους και vegans που πρέπει να λαμβάνουν την πρωτεΐνη τους από φυτικές πηγές. Είναι επίσης μια καλή πηγή απαραίτητων αμινοξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την επισκευή των μυών.

2. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Τα μπιζέλια είναι μια καλή πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων φυτικών ινών. Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και σας κρατούν χορτάτους, ενώ οι αδιάλυτες φυτικές ίνες συμβάλλουν στην προώθηση της κανονικότητας και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

3. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα

Ο αρακάς είναι καλή πηγή βιταμινών Α, C και Κ, καθώς και φυλλικού οξέος και μαγγανίου. Περιέχουν επίσης μια σειρά από άλλες βιταμίνες και μέταλλα σε μικρότερες ποσότητες.

4. Μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή περιεκτικότητα του αρακά σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, το κάλιο στα μπιζέλια μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των επιδράσεων του νατρίου, το οποίο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

5. Μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα μπιζέλια μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες στα μπιζέλια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου.

6. Μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς

Οι διαλυτές φυτικές ίνες στα μπιζέλια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, ενώ το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

7. Είναι ένα ευέλικτο συστατικό

Ο αρακάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη ποικιλία πιάτων, τόσο γλυκών όσο και αλμυρών. Μπορούν να προστεθούν σε σούπες και μαγειρευτά, να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό ή ακόμα και να γίνουν πέστο μπιζελιού.

Ορίστε λοιπόν, επτά καλοί λόγοι για να αρχίσετε να τρώτε περισσότερο αρακά. Δεν είναι μόνο υγιεινά, αλλά και ευέλικτα και νόστιμα. Λοιπόν, τι περιμένεις;

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ