Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήxtesiniΈρευνα: Μπορείτε να πάθετε ουλίτιδα από το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Έρευνα: Μπορείτε να πάθετε ουλίτιδα από το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Όλοι έχουμε ακούσει για τους πιθανούς κινδύνους του καπνίσματος, αλλά τι γίνεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα; Είναι πραγματικά πιο ασφαλή;


Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να μην είναι τόσο ακίνδυνα όσο πιστεύαμε. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ουλίτιδα.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, εξέτασε μια ομάδα νεαρών ενηλίκων που ήταν όλοι καπνιστές. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ουλίτιδα από εκείνους που δεν το χρησιμοποιούσαν.

Η ουλίτιδα χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των ούλων. Συνήθως προκαλείται από τη συσσώρευση πλάκας, ένα κολλώδες φιλμ βακτηρίων που σχηματίζεται στα δόντια. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ουλίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα, μια πιο σοβαρή μορφή ασθένειας των ούλων που μπορεί να βλάψει τα οστά και τους ιστούς που στηρίζουν τα δόντια.

Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η σχέση μεταξύ ηλεκτρονικών τσιγάρων και ουλίτιδας, τα ευρήματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλή όσο πιστεύαμε. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά τσιγάρα, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καλή στοματική υγιεινή και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ