Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί έχουμε έντονες λαιμαργίες; Η αιτία

Γιατί έχουμε έντονες λαιμαργίες; Η αιτία

Όλοι βιώνουμε έντονη λαχτάρα για ορισμένα τρόφιμα. Είτε πρόκειται για σοκολάτα, πίτσα ή οτιδήποτε άλλο, δεν φαίνεται να μπορούμε να ελέγξουμε τις λιγούρες μας και συχνά καταλήγουμε να τις απολαμβάνουμε. Αλλά γιατί έχουμε αυτές τις λιγούρες εξαρχής;


Οι πόθοι μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, που κυμαίνονται από ψυχολογικούς και συναισθηματικούς ερεθισμούς έως σωματικές ανάγκες. Όταν πρόκειται για ψυχολογικές ανάγκες, οι πόθοι μας συχνά σχετίζονται με τη συναισθηματική μας κατάσταση. Για παράδειγμα, όταν αισθανόμαστε απογοητευμένοι, μπορεί να λαχταρούμε φαγητά άνεσης όπως παγωτό ή σοκολάτα. Ομοίως, όταν αισθανόμαστε άγχος ή καταπονημένοι, μπορεί να λαχταρούμε αλμυρά, τραγανά σνακ όπως πατατάκια.

Από την άλλη πλευρά, η λαχτάρα μπορεί επίσης να προκληθεί από σωματικές ανάγκες. Το σώμα μας απαιτεί ορισμένα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα και όταν δεν τα λαμβάνουμε αρκετά από τη διατροφή μας, μπορεί να αισθανόμαστε λιγούρες. Για παράδειγμα, αν δεν παίρνουμε αρκετό μαγνήσιο, μπορεί να λαχταράμε αλμυρά τρόφιμα όπως τα κουλούρια. Ομοίως, εάν έχουμε χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μπορεί να λαχταράμε κόκκινο κρέας.

Τέλος, η λαχτάρα μπορεί επίσης να προκληθεί από ορμονικές αλλαγές, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του μήνα, οι ορμόνες μας μπορεί να προκαλέσουν λαχτάρα για πράγματα όπως η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στις λιγούρες, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι συνήθως προκαλούνται είτε από ψυχολογικές είτε από σωματικές ανάγκες. Αναγνωρίζοντας την αιτία της λαχτάρας μας, μπορούμε να τις ελέγξουμε καλύτερα και να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ