Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπορεί το air condition να σε αρρωστήσει;

Μπορεί το air condition να σε αρρωστήσει;

Επιτέλους, μια απάντηση για το εάν μπορείς ν’ αρρωστήσεις απ’ το κλιματιστικό! Και δεν είναι αυτή που περίμενες: Δεν μπορείς! Αν νομίζεις πως αρρώστησες απ’ το air condition, είναι στο μυαλό σου, δεν αρρώστησες απ’ αυτό.


Όσοι δεν έχουν air condition απλά ζηλεύουν αυτούς που έχουν, ακόμα κι αν έχουμε πει πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να παραμείνεις δροσερή. Όσοι απ’ την άλλη έχουν air condition θα δεις ότι συχνά πυκνά γκρινιάζουν είτε για την ψύξη που έπαθαν είτε για τη μύτη τους που άρχισε να «τρέχει» ενώ έξω έχει καύσωνα!

Matt Bomer Dog GIF - Find & Share on GIPHY

Πώς γίνεται να μην αρρώστησες απ’ το air condition;

Το κλιμαστικό είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ υγιές μέσο για να παραμείνεις δροσερή. Ο αέρας που βγαίνει απ’ το air condition δεν μπορεί να σε κάνει να αρρωστήσεις. Όμως, μπορεί να σε κάνει ν’ αρρωστήσεις πιο γρήγορα!

Τι ακριβώς εννοούμε; Το κλιματικό φυσάει ψυχρό αέρα μέσα στο δωμάτιο ή το αυτοκίνητο, ενώ προηγουμένως έχει αφαιρέσει τη θερμική ενέργεια απ’ τον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με στόχο την πτώση της θερμοκρασίας ή τη διατήρησή της σ’ ένα επίπεδο.

Το φίλτρο του air condition κρατάει τη γύρη κι άλλες ρυπογόνες ουσίες μακριά σου, αλλά το πρόβλημα έρχεται όταν δεν γίνεται σωστή συντήρηση. Όταν γίνεται σωστή συντήρηση στο κλιματισικό, τότε ο αέρας που μπαίνει στο δωμάτιό σου είναι πραγματικά καθαρός!

Springtime Love GIF - Find & Share on GIPHY

Πότε το air condition σε κάνει ν’ αρρωσταίνεις πιο γρήγορα;

Όμως, ένα air condition που δεν έχει συντηρηθεί σωστά και τα φίλτρα του είναι γεμάτα, επιτρέπουν στα βακτήρια ν’ αναπτυχθούν, κάτι που φυσικά έχει επιπτώσεις στην υγεία. Όταν ο αέρας που βγαίνει από το κλιματιστικό είναι κακής ποιότητας, μπορεί να παρατηρήσεις στον εαυτό σου συμπτώματα γρίπης, βήχα και καταρροή απ’ τη μύτη. Παράλληλα, μπορεί ν’ αντιμετωπίσεις προβλήματα αναπνοής.

Ο Ολλανδός ιατρός Job Nievaart εξηγεί, όμως, ότι έχει ως επί το πλείστον να κάνει με το αν ήδη φέρεις έναν ιό ή βακτήρια στον οργανισμό σου. «Ο κλιματισμός δεν μπορεί να σε κάνει να αρρωστήσεις. Αλλά εάν έχεις ήδη αρπάξει ένα κρυολόγημα, τότε ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα λόγω του κρύου αέρα. Το ίδιο ισχύει και όταν μετακινείσαι από ένα παγωμένο δωμάτιο στον ζεστό αέρα έξω. Δεν μπορείς ν’ αρρωστήσεις, εκτός εάν έχεις ήδη τον ιό. Σε αυτή την περίπτωση, απλά αρρωσταίνεις πιο γρήγορα».

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/mporei-to-air-condition-na-se-arrostisei/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ