Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑκτινίδιο: Πως το καίει το περιττό λίπος και βοηθάει να αδυνατίσουμε

Ακτινίδιο: Πως το καίει το περιττό λίπος και βοηθάει να αδυνατίσουμε

Το ακτινίδιο, επίσημα γνωστό ως Actinidia, έχει ανακαλυφθεί ότι είναι ένα αποτελεσματικό και υγιεινό φρούτο απώλειας βάρους. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φρούτου ακτινίδιο Actinidium την ημέρα μπορεί να βοηθήσει κάποιον να κάψει το περιττό λίπος και να μειώσει το βάρος.


Η υψηλή περιεκτικότητα του φρούτου σε φυτικές ίνες και νερό παίζει σημαντικό ρόλο στα οφέλη απώλειας βάρους. Σύμφωνα με τη μελέτη, το ακτινίδιο Actinidium περιέχει περίπου 5,3 γραμμάρια διαιτητικών ινών σε κάθε 100 γραμμάρια φρούτου, τα οποία βοηθούν στην πέψη, στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, καθώς και στην απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες στο ακτινίδιο χορταίνουν ένα άτομο και συμβάλλουν στη μείωση της όρεξής τους, βοηθώντας τους να τρώνε λιγότερο.

Ο καρπός έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Παρέχει περίπου 84,4 γραμμάρια νερού σε κάθε 100 γραμμάρια ακτινιδίου, συμβάλλοντας στην πρόκληση κορεσμού και στη μείωση της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης. Αυτό το νερό βοηθά επίσης στη βελτίωση των κινήσεων του εντέρου, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους.

Εκτός από την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, το ακτινίδιο περιέχει επίσης μια καλή ποσότητα αντιοξειδωτικών. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη βελτίωση του μεταβολικού συστήματος και εμποδίζουν τη δημιουργία λιποκυττάρων καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά στην ενίσχυση της οξείδωσης του λίπους και στη μείωση των πιθανοτήτων παχυσαρκίας.

Συνολικά, η κατανάλωση ακτινίδιων σε καθημερινή βάση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στην απώλεια βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η καλή περιεκτικότητα σε νερό και άλλες ευεργετικές ιδιότητες που υπάρχουν σε αυτό το φυσικό φρούτο θα είναι ευεργετικά για όσους θέλουν να κάψουν το περιττό λίπος και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ