Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΑκμή ενηλίκων: Οι διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στην εμφάνισή της και ο...

Ακμή ενηλίκων: Οι διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στην εμφάνισή της και ο «κανόνας» για να την καταπολεμήσετε

Η ακμή δεν είναι πρόβλημα μόνο για τους εφήβους. Στην πραγματικότητα, πολλοί ενήλικες υποφέρουν από αυτή την πάθηση του δέρματος που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αμηχανία και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που ισχυρίζονται ότι καθαρίζουν την ακμή, υπάρχουν επίσης μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισής της.


Μία από τις κύριες αιτίες της ακμής των ενηλίκων είναι η κακή διατροφή. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος μπορούν να προκαλέσουν την απελευθέρωση ορμονών που μπορεί να οδηγήσουν σε ξεσπάσματα. Επιπλέον, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί επίσης να προκαλέσει αύξηση της παραγωγής σμήγματος, η οποία είναι η λιπαρή ουσία που φράζει τους πόρους και οδηγεί σε ακμή.

Για να βοηθήσετε στη μείωση της εμφάνισης της ακμής των ενηλίκων, είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό για να διατηρείτε το δέρμα ενυδατωμένο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπο με βρώμικα χέρια ή να χρησιμοποιείτε λιπαρά προϊόντα μακιγιάζ.

Υπάρχουν επίσης μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης της ακμής των ενηλίκων. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρείτε το δέρμα καθαρό. Αυτό σημαίνει πλύσιμο του προσώπου δύο φορές την ημέρα με ένα ήπιο καθαριστικό. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε το πολύ σκληρό τρίψιμο του δέρματος, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να επιδεινώσει την ακμή.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αποφύγετε να τσιμπάτε τα σπυράκια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και να επιδεινώσει την ακμή. Εάν η ακμή είναι σοβαρή, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για θεραπεία.

Δεν υπάρχει ένας «σωστός» τρόπος αντιμετώπισης της ακμής των ενηλίκων. Ωστόσο, ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να μειώσετε την εμφάνισή του και να το διατηρήσετε υπό έλεγχο.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ