Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniH ευτυχία είναι μεταδοτική σύμφωνα με νέα έρευνα. Κάντε παρέα με χαρούμενους...

H ευτυχία είναι μεταδοτική σύμφωνα με νέα έρευνα. Κάντε παρέα με χαρούμενους ανθρώπους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ αν θέλετε να είστε πιο ευτυχισμένοι, το να περνάτε χρόνο με χαρούμενους ανθρώπους είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.


Όλοι έχουμε ακούσει τη ρήση ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences διαπίστωσε ότι όταν βλέπουμε κάποιον άλλο να χαμογελά, ενεργοποιεί τους ίδιους μύες στο πρόσωπό μας σαν να χαμογελούσαμε εμείς οι ίδιοι.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική – επομένως, αν θέλετε να είστε πιο ευτυχισμένοι, το να περνάτε χρόνο με χαρούμενους ανθρώπους είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Αν λοιπόν ψάχνετε έναν τρόπο να τονώσετε τη διάθεσή σας, το να κάνετε παρέα με τους χαρούμενους φίλους σας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Και αν δεν είστε σίγουροι ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, μην ανησυχείτε – οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ευτυχία είναι επίσης μεταδοτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκινήστε λοιπόν να ακολουθείτε μερικούς χαρούμενους ανθρώπους στο Twitter ή στο Facebook και σύντομα θα αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι!

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ