Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΕνα παλιό φάρμακο για την υπέρταση υπόσχεται λύση για την τριχόπτωση

Ενα παλιό φάρμακο για την υπέρταση υπόσχεται λύση για την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, ειδικά καθώς μεγαλώνουν. Αν και υπάρχουν πολλές λύσεις εκεί έξω, καμία από αυτές δεν είναι τέλεια. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει μια νέα λύση στον ορίζοντα με τη μορφή ενός παλιού φαρμάκου υπέρτασης.


Το Minoxidil αναπτύχθηκε αρχικά ως θεραπεία για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, μια από τις παρενέργειες του φαρμάκου ήταν η τριχοφυΐα. Ως αποτέλεσμα, το φάρμακο τελικά εγκρίθηκε από τον FDA για τη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Ενώ η μινοξιδίλη είναι αποτελεσματική για πολλούς ανθρώπους, έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Η πιο συχνή παρενέργεια είναι ο ερεθισμός του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, το φάρμακο μπορεί επίσης να προκαλέσει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε άλλα μέρη του σώματος.

Τώρα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μινοξιδίλη μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία της τριχόπτωσης που προκαλείται από γυροειδή αλωπεκία. Αυτή είναι μια κατάσταση που προκαλεί αποσπασματική απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής.

Ενώ τα ευρήματα είναι προκαταρκτικά, προτείνουν ότι η μινοξιδίλη θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία. Το φάρμακο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για να φανεί οποιοδήποτε όφελος, αλλά θα μπορούσε να είναι μια πολλά υποσχόμενη επιλογή για άτομα με αυτήν την πάθηση.

Εάν παλεύετε με την τριχόπτωση, μιλήστε με το γιατρό σας για πιθανές θεραπευτικές επιλογές. Η μινοξιδίλη μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους, αλλά θα μπορούσε να αξίζει μια δοκιμή εάν άλλες θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ