Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΣύνδρομο Aspergers – Ειναι αυτισμός; Συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

Σύνδρομο Aspergers – Ειναι αυτισμός; Συμπτώματα, αίτια και αντιμετώπιση

Το σύνδρομο Aspergers είναι ένας τύπος αυτισμού, ωστόσο, τα συμπτώματα είναι συνήθως πολύ πιο ήπια και λιγότερο ενοχλητικά. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει 1-2 άτομα στα 2000, εκ των οποίων, περισσότερο τείνουν να είναι αγόρια παρά κορίτσια.


Το σύνδρομο Aspergers δεν αναγνωρίστηκε ευρέως από γονείς και επαγγελματίες τόσο πρόσφατα όσο στη δεκαετία του 1990. Ο ίδιος ο αυτισμός διαγνώστηκε για πρώτη φορά το 1943.

Παρά το οτι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό πρόβλημα για τους πάσχοντες από σύνδρομο Aspergers, πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν και έχουν μία πολύ επιτυχημένη και παραγωγική ζωή.

Ο αυτισμός είναι μια νευρολογική διαταραχή. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι το προκαλεί, αν και φαίνεται να υπάρχει ένας υψηλός βαθμός στοιχείων που υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι γενετική. Σε πολλές περιπτώσεις, σε μια οικογένεια όπου ένα παιδί έχει αυτισμό ή σύνδρομο Aspergers, υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα ότι και άλλα παιδιά της οικογένειας μπορεί να έχουν επίσης, είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό.

Είναι πιθανό ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν το Aspergers είτε πριν ή μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Προς το παρόν, δεν τους γνωρίζουμε, αν και ελπίζουμε ότι μετά από πολλή έρευνα, η απάντηση θα βρεθεί.

Δεν υπάρχει κάποια ειδική εξέταση για τη διάγνωση του συνδρόμου Aspergers ή του αυτισμού, η διάγνωση γίνεται με τη λήψη ενός αναπτυξιακού ιστορικού και την παρατήρηση του ασθενούς.

Δεν υπάρχει θεραπεία ούτε για το σύνδρομο Aspergers ούτε για τον αυτισμό. Ωστόσο, με σκληρή δουλειά, πολλοί πάσχοντες από Aspergers ζουν συνηθισμένες ζωές με λίγες δυσκολίες.

Τα συμπτώματα aspergers περιλαμβάνουν
– Ανεπάρκεια στις κοινωνικές δεξιότητες
– Δυσκολία στην αποδοχή αλλαγών στο περιβάλλον τους
– Μπορεί να ασχολούνται με ένα συγκεκριμένο θέμα, να το μελετούν, να μιλούν για αυτό ασταμάτητα, και να γίνουν πολύ ικανοί σε αυτό.
– Δυσκολία να διαβάσουν τα μη λεκτικά σήματα επικοινωνίας, τείνουν να εισβάλουν σε ζητήματα άλλων ανθρώπων εν αγνοία τους.

Παρά τα συμπτώματα αυτά, πολλοί πάσχοντες από Aspergers ζουν κανονική ζωή και σε ορισμένες περιπτώσεις, πιθανώς λόγω της εμμονής τους με ένα συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να γίνουν πολύ επιτυχημένοι.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ