Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΦυστικοβούτυρο: 7 οφέλη για τον οργανισμό μας

Φυστικοβούτυρο: 7 οφέλη για τον οργανισμό μας

Το φυστικοβούτυρο είναι ένα από τα αγαπημένα όλων των εποχών για πολλούς από εμάς. Από την παιδική μας ηλικία που το απλώνουμε σε φρυγανιές, μέχρι τώρα στα ενήλικα χρόνια που το προσθέτουμε στα smoothies και τις σαλάτες μας. Το φυστικοβούτυρο είναι βασικό σε πολλές από τις δίαιτες μας, αλλά ξέρουμε γιατί είναι τόσο καλό για εμάς; Εδώ είναι 7 οφέλη του φυστικοβούτυρου που πρέπει να γνωρίζετε:


1. Υψηλό σε πρωτεΐνη: Το φυστικοβούτυρο είναι πηγή πρωτεΐνης, με περίπου 8 γραμμάρια ανά μερίδα 2 κουταλιών της σούπας. Αυτό μας παρέχει απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για να χτίσει και να διατηρήσει υγιή μυϊκό ιστό.

2. Υψηλή σε Υγιή Λίπη: Η πλειονότητα της περιεκτικότητας σε λίπος στο φυστικοβούτυρο είναι μονοακόρεστο, το οποίο συνδέεται με μειωμένα επίπεδα κακής χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης. Αυτός ο τύπος λίπους βοηθά επίσης στο να μας κρατάει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συμβάλλοντας στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής.

3. Πηγή βιταμινών και μετάλλων: Το φυστικοβούτυρο είναι πηγή αρκετών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Ε, το μαγνήσιο και το κάλιο. Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων μας από βλάβες και το μαγνήσιο και το κάλιο είναι και τα δύο σημαντικά για τη λειτουργία των μυών και των νεύρων.

4. Πηγή φυτικών ινών: Το φυστικοβούτυρο είναι πηγή διαιτητικών ινών, με περίπου 2 γραμμάρια ανά μερίδα 2 κουταλιών της σούπας. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας του πεπτικού μας συστήματος και βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

5. Υγιεινή καρδιά: Η κατανάλωση φυστικοβούτυρου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φιστικιών ή φυστικοβούτυρου μερικές φορές την εβδομάδα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

6. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά: Το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, η οποία συνδέεται με πολλές χρόνιες παθήσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

7. Εύκολο να προστεθεί στη διατροφή σας: Το φυστικοβούτυρο είναι βολικό και εύκολο να προστεθεί στη διατροφή σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε υγιεινά σνακ, όπως ένα smoothie με μπανάνα και φυστικοβούτυρο, ή απλά να απλώσετε σε τοστ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική, όπως στο stir fry ή ως μέρος μιας μαρινάδας.

Όπως μπορείτε να δείτε, το φυστικοβούτυρο είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πιάσετε το βάζο με το φυστικοβούτυρο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνετε μια θρεπτική επιλογή.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ