Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΦλεβική θρόμβωση: Τα συμπτώματα που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν

Φλεβική θρόμβωση: Τα συμπτώματα που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν

Η φλεβική θρόμβωση είναι ένας θρόμβος αίματος που σχηματίζεται σε μια φλέβα βαθιά στο σώμα. Η φλεβική θρόμβωση  μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε φλέβα, αλλά είναι πιο συχνή στα πόδια.


Οι περισσότερες φλεβικές θρόμβωσεις προκαλούνται από παρατεταμένη ακινησία, όπως κάθεται σε αεροπλάνο ή αυτοκίνητο για μεγάλες χρονικές περιόδους. Άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, τον καρκίνο, την εγκυμοσύνη, το κάπνισμα και ορισμένα φάρμακα.

Οι φλεβικές θρόμβωσεις συνήθως δεν προκαλούν συμπτώματα. Όταν το κάνουν, το πιο κοινό σύμπτωμα είναι ο πόνος και το πρήξιμο στο προσβεβλημένο πόδι. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν ζεστασιά, ερυθρότητα και ευαισθησία στην πληγείσα περιοχή.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μία φλεβική θρόμβωση μπορεί να σπάσει και να ταξιδέψει στους πνεύμονες, προκαλώντας μια δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση που ονομάζεται πνευμονική εμβολή. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα της φλεβικής θρόμβωσης και να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά.

Πότε να δείτε γιατρό

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα, επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό:

Πόνος ή πρήξιμο στο πόδι

Ζεστασιά, ερυθρότητα ή ευαισθησία στο πόδι

Δυσκολία στην αναπνοή

Πόνος στο στήθος

Βήχας με αίμα

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι σημάδια φλεβικής θρόμβωσης ή πνευμονικής εμβολής, τα οποία είναι και τα δύο επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ