Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΥπογονιμότητα: Πότε να επισκεφτείτε έναν ειδικό

Υπογονιμότητα: Πότε να επισκεφτείτε έναν ειδικό

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε για λίγο χωρίς επιτυχία, ίσως αναρωτιέστε αν είναι καιρός να επισκεφτείτε έναν ειδικό γονιμότητας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.


Πόσο καιρό προσπαθείτε να συλλάβετε;

Εάν προσπαθείτε για λιγότερο από ένα χρόνο και είστε κάτω των 35 ετών, η γενική σύσταση είναι να προσπαθήσετε για τουλάχιστον 6 ακόμη μήνες πριν ζητήσετε βοήθεια. Εάν είστε άνω των 35 ετών, μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό νωρίτερα, καθώς η γονιμότητα μειώνεται με την ηλικία.

Πώς είναι ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος;

Εάν έχετε ακανόνιστες περιόδους, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να προβλέψετε πότε έχετε ωορρηξία, καθιστώντας δυσκολότερο να μείνετε έγκυος. Αν έχετε πολύ τακτικές περιόδους, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι πιο εύκολο να προσδιορίσετε πότε έχετε ωορρηξία και μπορεί να μην χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν ειδικό.

Ποιο είναι το οικογενειακό σας ιστορικό;

Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό υπογονιμότητας ή γενετικών παθήσεων, μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε έναν ειδικό νωρίτερα.

Έχετε κάποια ιατρική πάθηση;

Ορισμένες ιατρικές παθήσεις μπορεί να κάνουν πιο δύσκολη τη σύλληψη, επομένως εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν ειδικό.

Ποιες είναι οι επιλογές του τρόπου ζωής σας;

Ορισμένες επιλογές τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα. Εάν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα και να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας, ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει.

Εάν σκέφτεστε να επισκεφτείτε έναν ειδικό γονιμότητας, κλείστε ένα ραντεβού με τον OB-GYN ή τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να συζητήσετε τις επιλογές σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ