Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήxtesini4 εύκολοι τρόποι για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο

4 εύκολοι τρόποι για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο

Το να έχεις πονοκέφαλο είναι ενοχλητικό και μερικές φορές είναι δύσκολο να το αποφύγουμε. Κυρίως όταν είμαστε υπό πίεση, ο πονοκέφαλος εμφανίζεται αυτόματα. Κάποιες φορές αν χειροτερέψει, μπορεί να λιποθυμήσουμε λόγω του πόνου.


Ένας πονοκέφαλος είναι μια κατάσταση ήπιου έως σοβαρού πόνου στο κεφάλι. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί στην άνω πλάτη ή το λαιμό μας. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι πονοκεφάλου, αλλά τις περισσότερες φορές ο πονοκέφαλος προκαλείται από το άγχος, πάρα πολύ ώρα μπροστά από τον υπολογιστή, το θόρυβο κτλπ.

Μία από τις κύριες αιτίες του πονοκεφάλου είναι η ένταση στους μυς του λαιμού, του τριχωτού της κεφαλής και της γνάθου. Συνήθως το αντιμετωπίζουμε πέφτοντας λίγο για ύπνο ή καταναλώνουμε υπερβολική ασπιρίνη για να ανακουφίσουμε τον πόνο μας. Ωστόσο, μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε οποιοδήποτε μέρος είμαστε;

Προφανώς, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε στο γραφείο ή στο εμπορικό κέντρο. Επιπλέον, μπορεί να μην έχουμε ασπιρίνη όταν μας χτυπήσει ο πονοκέφαλος.

Μην ανησυχείς! Ο ευκολότερος τρόπος για να χειριστείτε τον πονοκέφαλο και μπορούμε να το κάνουμε παντού είναι μέσω μασάζ. Το μασάζ είναι η πρακτική της εφαρμογής πίεσης ή δόνησης στους μαλακούς ιστούς του σώματος, για να θεραπεύσει τον τραυματισμό, να ανακουφίσει το ψυχολογικό στρες, να διαχειριστεί τον πόνο, να βελτιώσει την κυκλοφορία και να ανακουφίσει την ένταση.

Όταν υποφέρουμε από πονοκέφαλο, μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας με το αυτο-μασάζ. Απλό και ο καθένας μπορεί να το κάνει, είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι.

Εδώ είναι τέσσερις εύκολοι τρόποι στο μασάζ για να θεραπεύσετε τον πονοκέφαλο μας.

1. Μασάζ περιοχής ματιών — Κλείστε τα μάτια σας. Τοποθετήστε τα μεσαία δάχτυλά σας στα μάτια σας που είναι πάνω από ζυγωματικά. Κάντε μασάζ σε αυτή την περιοχή απαλά αλλά σταθερά σε κυκλική κίνηση για 1 λεπτό,

2. Μασάζ ματιών στη μύτη. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα, πηγαίνετε κατά μήκος της κάτω πλευράς των φρυδιών (κατά μήκος του οστού στην κορυφή της υποδοχής των ματιών). Βρείτε όπου αυτό το οστό συναντά τη γέφυρα της μύτης και των ματιών σας και βρείτε ένα σημείο όπου υπάρχει μια μικρή εσοχή. Πολύ ήπια πίεση, πιέστε τους αντίχειρές σας στα σημεία. Μπορείτε να το κάνετε τέσσερις φορές κρατώντας πατημένο και πατήστε αυτήν την περιοχή για 10 δευτερόλεπτα σε κάθε πάτημα.

3. Μασάζ λαιμού — Κάντε μασάζ μετακινώντας τα μεσαία δάχτυλα των χεριών σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και βρείτε τη βάση του κρανίου σας. Ειδικά, στις κορυφές του λαιμού σου που συναντά τη βάση του κρανίου σας. Κάντε μασάζ για λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων απαλά σε κυκλική κίνηση.

4. Μασάζ τριχωτού της κεφαλής. Με τις παλάμες των χεριών σας να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας στην κορυφή του κρανίου σας για ένα λεπτό απαλά.

Μόλις κάνετε όλα αυτά τα μασάζ, αρχίστε να παίρνετε μια βαθιά ανάσα. Σηκώστε τους ώμους σας προς τα αυτιά σας για πέντε έως 10 δευτερόλεπτα για να ανακουφίσετε τον πόνο που απομένει και στη συνέχεια αφήστε τους να πέσουν πίσω στη φυσική τους θέση.

Θα νιώσεις καλύτερα όταν το κάνεις αυτό μερικές φορές. Το μασάζ σας θα ανακουφίσει τον πονοκέφαλο και θα νιώσετε το κεφάλι σας λιγότερο βαρύ.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ