Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤην καλοσύνη σου τη βλέπουν οι άλλοι ως αδυναμία και υποταγή

Την καλοσύνη σου τη βλέπουν οι άλλοι ως αδυναμία και υποταγή

Γιατί οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν την καλοσύνη ως αδυναμία; Μήπως επειδή νιώθουν ότι αν τους είσαι καλός, λες ότι δεν είσαι απειλή και ότι μπορούν να σε εκμεταλλευτούν; Ή μήπως επειδή αισθάνονται ότι το να είσαι ευγενικός σημαίνει ότι δεν είσαι αρκετά δυνατός για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και ότι θα τους αφήσεις να περπατήσουν από πάνω σου;


Θα μπορούσε να είναι ένα από αυτά τα πράγματα, ή θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς άλλο. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν την καλοσύνη ως αδυναμία και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα.

Εάν θεωρείτε ότι είστε πολύ καλοί, οι άνθρωποι θα σας εκμεταλλευτούν. Θα σκεφτούν ότι μπορούν να ξεφύγουν με οτιδήποτε, γιατί απλά θα είσαι καλός και θα τους αφήσεις να το κάνουν. Και αυτό δεν είναι δίκαιο για εσάς. Δεν πρέπει να το αντέξετε.

Εάν θεωρείτε ότι είστε πολύ ευγενικοί, οι άνθρωποι θα πιστεύουν επίσης ότι δεν είστε αρκετά δυνατοί για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Θα νομίζουν ότι απλά θα τους αφήσεις να περπατήσουν από πάνω σου και ότι δεν θα κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Και ούτε αυτό είναι δίκαιο για εσάς. Θα πρέπει να είστε σε θέση να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και να σας σέβονται.

Δεν είναι εύκολο να βρεις τη σωστή ισορροπία, αλλά είναι σημαντικό να προσπαθήσεις. Δεν θέλετε να σας βλέπουν ως ώθηση, αλλά δεν θέλετε επίσης να σας βλέπουν ως κάποιον που είναι πάντα έτοιμος να πολεμήσει. Υπάρχει μια μέση λύση, και εκεί θέλεις να είσαι.

Πώς μπορείτε λοιπόν να βρείτε αυτή την ισορροπία;

Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς συναντάτε τους άλλους. Εάν είστε πάντα ευγενικοί και δεν υπερασπίζεστε ποτέ τον εαυτό σας, οι άνθρωποι θα σας δουν ως ωθούμενο. Αλλά αν είστε πάντα έτοιμοι να πολεμήσετε και να μην υποχωρήσετε ποτέ, οι άνθρωποι θα σας δουν ως κάποιον που πάντα αναζητά μια μάχη.

Είναι σημαντικό να βρείτε μια μέση λύση. Να είστε διεκδικητικοί και να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, αλλά και να είστε πρόθυμοι να ακούσετε τους άλλους και να συμβιβαστείτε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις την ισορροπία μεταξύ του να σε θεωρούν ως ωθούμενο και σε κάποιον που πάντα ψάχνει για καυγά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ