Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΣτρες προκαλεί η παρακολουθηση τραγικών ειδήσεων στην τηλεόραση

Στρες προκαλεί η παρακολουθηση τραγικών ειδήσεων στην τηλεόραση

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί τρόπος να το αντιμετωπίσετε. Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσετε ότι δεν είναι υγιές να είστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε αρνητικά νέα. Είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα και να φροντίσετε τον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε χρόνο από τις οθόνες σας και αφιερώνετε χρόνο για δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και χαλάρωση.


Αποφύγετε να αφιερώνετε πολύ χρόνο κοιτάζοντας ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, αν το κάνετε, κάντε συχνά διαλείμματα και φροντίστε να κοιτάτε μακριά από την οθόνη. Δώστε προσοχή στο πώς σας κάνουν να νιώθετε οι ιστορίες που καταναλώνετε. Εάν σας κάνουν να αισθάνεστε καταβεβλημένοι ή ανήσυχοι, είναι καιρός να σταματήσετε να διαβάζετε.

Προσπαθήστε να βρείτε θετικό περιεχόμενο για να εξισορροπήσετε το αρνητικό. Αναζητήστε ιστορίες ελπίδας, ανθεκτικότητας και ανθρώπων που κάνουν καλό στον κόσμο. Η επίγνωση του καλού που υπάρχει εκεί έξω μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους.

Τέλος, είναι σημαντικό να μιλήσετε για αυτό που νιώθετε. Η συζήτηση με φίλους, την οικογένεια ή ακόμα και με έναν επαγγελματία μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος επεξεργασίας των συναισθημάτων σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να περιορίσετε την έκθεσή σας στις ειδήσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργήστε όρια για τον εαυτό σας για να διασφαλίσετε ότι δεν καταναλώνετε υπερβολικά αρνητικές ειδήσεις.

Λαμβάνοντας αυτά τα βήματα, μπορούμε να προστατευτούμε από τις αρνητικές επιπτώσεις των ειδήσεων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παράλληλα έχουμε επίγνωση του κόσμου γύρω μας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ