Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως να αφαιρέσω την ξεραμένη σιλικόνη από τα πλακάκια του δαπέδου

Πως να αφαιρέσω την ξεραμένη σιλικόνη από τα πλακάκια του δαπέδου

Υπολείμματα από σιλικόνη στα πλακάκια του δαπέδου; Ας τα καθαρίσουμε με φυσικό τρόπο!


Απαντάμε στην ερώτηση του φίλου μας του Γιώργου στη σελίδα μας στο Facebook:

“Μήπως γνωρίζετε πως μπορώ να καθαρίσω τη σιλικόνη από τα πλακάκια δαπέδου;”

Γιώργο υπάρχουν όπως είναι φυσικό δύο τρόποι για να αφαιρέσεις τη σιλικόνη. Ο ένας είναι με χημικά μέσα και ο άλλος με φυσικά. Χημικά μέσα εννοούμε ειδική πάστα που διαλύει τη σιλικόνη και θα τη βρεις σε καταστήματα με είδη υγιεινής. Πάμε να δούμε όμως και τους φυσικούς τρόπους που είναι ανέξοδοι και ιδιαίτερα εύκολοι:

Αφαίρεση σιλικόνης με πιστολάκι μαλλιών και μεταλλική ξύστρα

Η διαδικασία, είναι εύκολη:

  1. Ζεσταίνεις με ζεστό αέρα από πιστολάκι μαλλιών την περιοχή που θέλεις να καθαρίσεις. 40-50 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να μαλακώσουν τη σιλικόνη.
  2. Με μια μεταλλική ξύστρα (όπως αυτή που καθαρίζουμε την κεραμική εστία από τα λίπη), ξύνουμε προσεκτικά τη σιλικόνη και θα δούμε ότι αφαιρείται πολύ εύκολα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μεταλλική σπάτουλα, αν και η λεπίδα της ξύστρας είναι ιδανική γι’ αυτήν την περίπτωση.

Αφαίρεση σιλικόνης με αλεύρι και νερό

Βρήκαμε επίσης, ότι εάν αναμίξεις αλεύρι με νερό (αναλογίες τέτοιες ώστε να σχηματιστεί μια παχύρευστη πάστα), μπορείς να δημιουργήσεις μια πάστα, με την οποία αν καλύψεις τη σιλικόνη και την αφήσεις να στεγνώσει καλά, τότε με ένα βρεγμένο πανί μπορείς να αφαιρέσεις την πάστα και τη σιλικόνη μαζί. Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις κι αυτό!

Αφαίρεση ξεραμένης σιλικόνης με κρεπ σόλα παπουτσιού

Όπως είναι γνωστό η κρεπ σόλα ενός παπουτσιού, έχει ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο. Η ιδιομορφία της αυτή, τη βοηθάει για να αφαιρέσει υπολείμματα από ξεραμένη σιλικόνη. Πως; Τρίψτε το λεκέ με τη σόλα και θα τον δείτε να γίνεται κυριολεκτικά “κουβάρι” και να ξεκολλάει από το πλακάκι.

Καλή επιτυχία Γιώργο!

Περιμένουμε και τις δικές σας απορίες στο email μας!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/pws-na-afairesw-kserameni-silikoni-apo-plakakia-dapedou/?fbclid=IwAR3yNTt1PYa30Zddurb_ObWtyXpgMIIEkGPAIWsal567ytJ-pei4hV7pBXw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ