Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΧέρια και πόδια που μυρμηγκιάζουν; 6 κοινές αιτίες

Χέρια και πόδια που μυρμηγκιάζουν; 6 κοινές αιτίες

Νιώθετε τα χέρια ή τα πόδια σας μουδιάσματα, μυρμήγκιασμα ή σαν να κοιμούνται; Αυτή η αίσθηση, που ονομάζεται παραισθησία, είναι συνήθως ακίνδυνη. Αλλά μερικές φορές είναι σημάδι μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας.


Η παραισθησία μπορεί να προκληθεί από:

1. Πίεση στα νεύρα

Το να κάθεστε ή να στέκεστε στην ίδια θέση για πολύ καιρό μπορεί να συμπιέσει τα νεύρα και να προκαλέσει μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια ή τα πόδια σας. Αυτό είναι πιο συνηθισμένο εάν έχετε διαβήτη ή άλλη πάθηση που βλάπτει τα νεύρα σας.

2. Κακή κυκλοφορία του αίματος

Εάν τα αιμοφόρα αγγεία σας είναι στενά ή το αίμα σας δεν ρέει σωστά, μπορεί να έχετε κακή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή πόνο στα χέρια ή τα πόδια σας. Η κακή κυκλοφορία του αίματος προκαλείται συχνά από αθηροσκλήρωση, η οποία είναι η συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες σας.

3. Έλλειψη βιταμίνης Β12

Η βιταμίνη Β12 βοηθά στη διατήρηση της υγείας του νευρικού σας συστήματος. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα και μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια σας, καθώς και άλλα συμπτώματα όπως κόπωση και προβλήματα μνήμης.

4. Σύνδρομο Guillain-Barré

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει το νευρικό σας σύστημα. Συνήθως προκαλείται από ιό ή βακτήρια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μυρμήγκιασμα, αδυναμία και παράλυση.

5. Σκλήρυνση κατά πλάκας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ασθένεια που επηρεάζει το νευρικό σας σύστημα. Μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα, μούδιασμα, αδυναμία και άλλα συμπτώματα.

6. Εγκεφαλικό

Ένα εγκεφαλικό μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα στον εγκέφαλό σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυρμήγκιασμα, μούδιασμα ή παράλυση στη μία πλευρά του σώματός σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ