Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠοια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου κινδύνου πρόωρου θανάτου. Ωστόσο, ορισμένα αθλήματα μπορεί να είναι καλύτερα από άλλα στην παράταση της ζωής, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.


Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, εξέτασε δεδομένα από περισσότερα από 80.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο για λίγο περισσότερα από 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρξαν 4.746 θάνατοι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έκαναν οποιοδήποτε είδος αθλητισμού είχαν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από εκείνους που δεν έκαναν κανένα άθλημα. Αλλά μερικά αθλήματα ήταν καλύτερα από άλλα στην παράταση της ζωής.

Τα αθλήματα που ήταν πιο προστατευτικά έναντι του πρόωρου θανάτου ήταν τα αθλήματα ρακέτας, όπως το τένις, το μπάντμιντον και το σκουός. Αυτά τα αθλήματα συσχετίστηκαν με 47% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά την περίοδο των 20 ετών.

Άλλα αθλήματα που προστατεύουν από τον πρόωρο θάνατο ήταν η αεροβική, η κολύμβηση και η ποδηλασία. Αυτά τα αθλήματα συσχετίστηκαν με 36% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Τα λιγότερο προστατευτικά αθλήματα ήταν το γκολφ και το κρίκετ, τα οποία συσχετίστηκαν με 8% και 5% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, αντίστοιχα.

Έτσι, αν θέλετε να παρατείνετε τη ζωή σας, τα αθλήματα ρακέτας, η αερόμπικ, η κολύμβηση και η ποδηλασία είναι ο καλύτερος τρόπος.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ